cultura

David Nel·lo i Pedro Riera, premis Edebé

El jurat de la 22a edició dels premis literaris Edebé ha premiat amb 25.000 euros La nova vida del senyor Rutin, de David Nel·lo, entre les 154 obres presentades en la modalitat d'infantil, i amb 30.000 euros, La tumba de Aurora K, de Perdo Riera, entre les 196 obres juvenils presentades.

David Nel·lo (Barcelona, 1959) és escriptor reconegut i molt premiat, traductor i viatger que no esgota la curiositat. Ofereix una història ambientada a l'illa sueca de Gotland. “Mostro com un conserge vol canviar la seva vida avorrida i com això genera situacions absurdes i divertides; parlo de la monotonia, un tema profund que toco amb humor; a més, el protagonista és un home gran, fet que per a un lector petit té un atractiu especial”, afirma Nel·lo.

Pedro Riera (Barcelona, 1965) és productor i realitzador d'audiovisuals i bon coneixedor del conflicte dels Balcans, que ja ha tractat en altres novel·les. A La tumba de Aurora K parla de “com superar l'odi entre dues comunitats, a través d'una trama d'intriga i misteri”.

Els premis Edebé tenen la característica d'admetre obres en català, castellà, basc i gallec. Les guanyadores es publiquen en aquestes quatre llengües. En 21 anys s'han premiat 25 obres en castellà, 12 en català i 4 en gallec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia