Infraestructures

Es denuncien greus retards en les obres de millora dels col·lectors de pluvials a Paterna

Continuen sense executar a la Canyada, Alborgí i Santa Rita

La tarifa mediambiental, dins del rebut de l'aigua, finança aquestes infraestructures pendents des de 2012

Aquestes obres que ara es denuncien com a retardades, haurien d'haver-se acabat ara fa any i mig, però aquesta és l'hora que tot resta empantanat.

L'equip de govern continua sense executar les dotacions pluvials a la Canyada, a Alborgí i a Santa Rita, però inexplicablement, ara porten al ple l'aprovació de l'adequació del Pla Inversions d'Aigües de Paterna, sense dir el termini previst per a acabar les obres i sense tindre garantia que el PP donarà prioritat a tot allò que siga urgent.

Amb l'informe fet per Compromís i presentat en novembre de 2012 sobre les vertaderes causes que agreujaren els efectes de les pluges, posaren al consistori sobre la pista a seguir. En aquest treball quedaven clares les greus mancances en la dotació de pluvials en les zones més afectades com els barris de la Canyada, Alborgí i Santa Rita.

Aquesta denúncia, tan sols va aconseguir només promeses buides de contingut perquè vist tot el que s'ha estat fent, no s'han prioritzat dotacions pluvials importants.

Tot i estar incloses al Pla d'inversions d'Aigües de Paterna, les obres previstes per a la Canyada en quant a la redacció del projecte del Barranc del Rubió, així com el sistema de drenatge sostenible del carrer 133, continuen pendents i sense data d'inici, obres per un valor de més d'un milió d'euros.

El finançament d'aquestes obres no ve del pressupost municipal. Aquestes obres es financen amb la tarifa mediambiental, i són part dels 15 milions d'euros que ha aportat l'empresa concessionària. Raó per la qual el finançament no és excusa per a fer les obres, sinó més bé la desídia i la falta de voluntat política de resoldre els problemes quotidians, segons assegura el regidor de Compromís Juanma Ramon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia