Economia

Entra en vigor el sistema de pagaments SEPA

Amb l'arribada del febrer, entra en vigor la zona única de pagaments en euros (SEPA, per les sigles en anglès), la nova normativa que permetrà que empreses i particulars facin i rebin pagaments electrònics amb les mateixes condicions bàsiques, drets i obligacions, independentment del lloc de residència. La SEPA completa la creació del mercat únic a la Unió Europea, que va començar el 2002, amb l'entrada en circulació de l'euro i dota d'un marc legal homogeni els instruments de pagament de 33 països: els 28 de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega i Suïssa.

El nou sistema unifica les comissions que es carreguen als clients i no diferencia entre operatives internes i internacionals. El principal canvi que han d'afrontar tant empreses com particulars és disposar d'un nou codi de compte anomenat IBAN a través del qual es canalitzaran totes les operacions bancàries. Qualsevol usuari que vulgui, per una ordre de pagament o un cobrament, haurà de conèixer el seu IBAN. Aquesta dada substitueix el codi de compte de client de vint dígits usat fins ara a l'Estat espanyol, apareix en l'extracte del compte i afegeix les lletres ES i dues xifres més al número actual.

La banca farà l'actualització automàticament i gratuïtament en domiciliacions i factures, però caldrà conèixer l'IBAN per fer noves operacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia