Salut

JOAQUÍN SERENA

NEURÒLEG. RESPONSABLE DE LA UNITAT D'ICTUS DEL TRUETA

“Anem darrere de posar en marxa el teleictus a Blanes”

Valora positivament el funcionament, des de fa gairebé un any, del servei de teleictus als hospitals de Figueres i Palamós, si bé indica que els resultats encara poden millorar.

Per què es va posar en marxa el servei de teleictus?
A les comarques gironines, ens trobem que les distàncies entre els hospitals comarcals i el Trueta són llargues i quan es tracta de malalts d'ictus, el temps és molt important per tal de poder-los administrar el tractament. Des de determinats punts del territori, els desplaçaments poden arribar a ser de fins una hora!
Quin és el temps idoni?
Les primeres quatre hores i mitja són claus. Si el fàrmac s'administra dins la primera hora i mitja, un de cada dos pacients es recupera perfectament, sense cap seqüela que li generi dependència. En canvi, si s'arriba a les quatre hores i mitja, aleshores aquesta recuperació la trobem únicament en un de cada set pacients. Com més aviat se'ls pugui tractar, millor.
S'ha previst implantar aquest servei en algun altre hospital comarcal?
Per poder implantar el teleictus, necessitem que el centre hospitalari disposi d'un TAC. En aquests moments estem negociant amb el Servei Català de la Salut la possibilitat de posar en marxa el servei a Blanes perquè tenim força pacients procedents d'aquella zona. També voldríem posar-lo en funcionament a l'hospital d'Olot.
Els pacients que s'atenen als comarcals són derivats després al Trueta?
La major part sí que són traslladats perquè es puguin beneficiar de les atencions que es presten a la unitat d'ictus. Una petita part són derivats a Barcelona i en d'altres casos es queden al comarcal perquè no s'hi pot fer res més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia