Societat

TRIBUNALS

El jutjat arxiva la causa contra l'exalcalde de Sant Pere de Ribes

La magistrada del jutjat d'instrucció número 4 de Vilanova i la Geltrú ha acordat l'arxivament de la causa contra l'exalcalde de Sant Pere de Ribes, el socialista Josep Antoni Blanco (PSC), i l'exregidor Josep Garcia Hervás, arran d'una querella presentada per la fiscalia de Medi Ambient el 2010 per suposats abocaments d'aigües fecals de la urbanització Can Lloses -Can Mercader.

En la resolució, la jutgessa accepta el sobreseïment provisional ja que afirma que “no resulta convenientment justificada la perpetració del delicte investigat”. No obstant això, no accepta tancar definitivament la causa perquè comparteix amb el fiscal que “la legislació a Catalunya fixa de manera convergent i indubitativa la competència municipal de sotmetre a depuració les aigües residuals”. Hi afegeix que “la suposada autorització legal” dels abocaments de Can Lloses-Can Mercader, derivada de la disposició transitòria quarta de la llei 16/2008 del Parlament català, és “contrària a la normativa mediambiental comunitària, estatal i fins i tot autonòmica”. Per contra, José Antonio Fontanilla, advocat dels dos polítics, ha anunciat que demanarà a l'Audiència de Barcelona l'arxivament definitiu perquè “els abocaments tenien permís i els imputats no en són els responsables”. Encara pendents de les obres de l'ACA, el consistori acumula les aigües fecals en un dipòsit que després du a la depuradora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia