Política

Unió sospesa renunciar a Sedó i allarga la tria del candidat al 25-M

UDC sospesa renunciar a nomenar Salvador Sedó candidat a les europees per arribar a un pacte amb CDC. Segons fonts del partit, el podria substituir Francesc Gambús, actual director general de relacions exteriors, tot i que Josep Antoni Duran i Lleida va refermar ahir a través de Twitter el seu suport a l'eurodiputat socialcristià i va garantir que defensarà el seu nomenament. El comitè de govern del partit va ajornar la decisió fins dissabte per arribar a un acord amb CDC que tanqui el conflicte obert per la incompatibilitat entre Ramon Tremosa —en qui la direcció convergent confia com a cap de cartell— i Sedó. El líder d'Unió manté la confiança en l'eurodiputat, que va qualificar d'“excel·lent”, però dins del partit també s'analitza el nom de Gambús, tot i que la seva elecció forçaria a buscar-ne un substitut a l'executiu, on el socialcristià treballa
en l'àrea capitanejada pel conseller Francesc Homs.

El comitè de govern formalitzarà la decisió dissabte, abans que es reuneixi el consell nacional que n'ha de ratificar el nom. Unió viurà una jornada maratoniana que acabarà amb el congrés de reforma d'estatuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia