Societat

tribunals

Querella contra la direcció de l'Escola de Policia

Un jutge admet a tràmit la denúncia de dos exalumnes i cita els deu imputats al juny

Un jutge de Mollet del Vallès ha admès a tràmit una querella contra la directora de l'Escola de Policia de Catalunya (l'actual Institut de Seguretat Pública de Catalunya), Núria Aymerich, junt amb nou instructors i professors. La querella, la van presentar dos alumnes del curs 2010/11 que van ser declarats “no aptes”, un com a aspirant a agent de la policia local de Cerdanyola del Vallès i l'altre, al cos dels Mossos.

El jutge exposa que els fets denunciats poden ser constitutius dels delictes de coaccions, prevaricació i fals testimoni. Tot i això, no cita a declarar els deu imputats fins al 3 i el 4 de juny, adduint “motius d'agenda del jutjat”.

L'advocat dels dos alumnes, Antoni Calvet, relata en la querella com els instructors i professors van actuar “de forma arbitrària, discriminatòria i coactiva” vers els seus clients, un veí de Manresa i l'altre, de Badalona.

Gravacions com a prova

Per donar credibilitat a la denúncia, s'hi aporten enregistraments de veu sobre la intervenció dels alumnes i la resposta dels seus superiors en pràctiques i entrevistes, que són oposades al que els instructors recullen en els expedients. En el cas de la directora de l'escola, se l'acusa de fals testimoni perquè en un judici contenciós administratiu el 2012 s'afirma que Aymerich va declarar que un dels alumnes li havia dit: “Si no aprovo, vostè es recordarà de mi.” Aquesta amenaça –segons la querella– no apareix en l'enregistrament de més de dues hores de l'entrevista que van mantenir a l'escola.

Fonts del Departament d'Interior van defugir ahir valorar la querella. Només van recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó a l'Escola de Policia en els recursos contenciosos que havien presentat els dos alumnes. Hi va afegir que el curs 2010/11 disset alumnes van presentar recurs contra la seva qualificació de no apte i que, d'aquests, quinze sentències van ser favorables a l'escola i dues estan pendents. Per la seva part, Sebastián de Juan, advocat d'un dels caporals denunciats, va afirmar que “la querella és temerària i infundada”, i va dir que demanarà que s'avanci la declaració perquè “està fora de lloc citar-los quatre mesos després”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia