Política

Barcelona vol dignificar la plaça de Puig Antich

Actualment és poca cosa més que un espai erm, on tota referència a la figura suposadament homenatjada és virtual. Per aquest motiu, el grup municipal d'ERC ha presentat una declaració institucional –que presumiblement serà acceptada– al ple de l'Ajuntament de Barcelona de divendres en què, entre altres punts, es demana la dignificació d'una plaça de l'urbs que porta el nom de Salvador Puig Antich. Es dóna el cas que en aquest indret recòndit, situat al barri de Roquetes, no hi ha ni cap menció honorífica al militant del MIL ajusticiat pel franquisme i, ni tan sols, una placa amb el seu nomenclàtor. Coneguda antigament com la plaça del Carib, l'espai va ser formalment rebatejat el 2006 després d'una llarga campanya veïnal liderada per la plataforma d'entitats de Roquetes.

En el text de la declaració també s'expressa el suport institucional i polític a la família de Puig Antich pel procés que han iniciat a l'Argentina amb la voluntat de revocar el seu procés. “Encara avui, 40 anys després de la seva mort, tant la injustícia del procés com la memòria de Puig Antich encara és ben viva”, ha recalcat el president del grup d'ERC, Jordi Portabella. Igualment, en el ple de divendres la formació presentarà una moció per demanar la creació d'un consell assessor per a la transició nacional a Barcelona, com a futura capital d'estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia