Economia

emprenedoria

Una empresa de Sils que reparteix el pa a domicili, millor iniciativa a la Selva

Més que Pa va rebre ahir el premi, que atorga des de fa tres anys el Consell Comarcal de la Selva

L'ens va assessorar 294 empreses durant el 2013

L'empresa Més que Pa de Sils va rebre ahir el premi a la millor iniciativa emprenedora del 2013 de la comarca de la Selva, en un acte que es va fer a la seu del Consell Comarcal.

Més que Pa és un servei de fleca a domicili, que va néixer quan el seu propietari, Francesc Seras, va quedar a l'atur. “Va néixer fruit de la necessitat i d'una molt bona idea. A principis del 2012 per primer cop em vaig trobar a l'atur, després de 30 anys d'experiència laboral”, va explicar Seras, que es va emocionar visiblement en rebre el guardó. No havia treballat anteriorment en cap empresa relacionada amb el pa, sinó en publicitat, i un amic li va fer veure un dia que hi havia molta gent a les urbanitzacions de Sils que havia d'agafar el cotxe cada dia per comprar pa. Després de comprovar que no hi havia cap empresa de servei de pa a domicili, es va posar en contacte amb el departament d'Empresa del Consell Comarcal. Calia localitzar un forn de pa, crear una marca i disposar d'una bústia de pa. Més que Pa va començar a funcionar el mes de març del 2013, i actualment té 200 clients i fa aproximadament cent repartiments diaris a Sils i les urbanitzacions del voltant. En el cas de les cases, l'empresa (Mesquepa.cat) instal·la gratuïtament una bústia per rebre el pa, mentre que als pisos porten el pa fins al replà del client. Durant el 2013 van ser 294 les empreses que van rebre assessorament del servei d'emprenedoria del Consell, de les quals, seixanta es van considerar viables i van resultar en la creació de 85 llocs de treball. Aquest és el tercer any que s'entreguen els guardons a la millor iniciativa emprenedora, d'entre les empreses a les quals s'ha assessorat des del Consell Comarcal.

LA XIFRA

294
empreses
van rebre assessorament al Consell Comarcal durant el 2013, de les quals 60 es van considerar viables.

Una idea molt llaminera

Pa acabat de fer, croissants, ensaïmades, xuixos, Donuts... tot plegat a la porta de casa abans de les vuit del matí, fins i tot el diumenge, és una idea molt llaminera, que explica el ràpid creixement de clients de Més que Pa. De fet, el president del Consell, Salvador Balliu, ja es va interessar, mig en broma, per saber si aviat ho podran tenir a Caldes de Malavella, on viu. El regidor de Promoció Econòmica de Sils, Carles Taberner, també va elogiar la iniciativa, necessària perquè es vagi revitalitzant el sector del comerç a Sils, “que està una mica deteriorat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia