Urbanisme

urbanisme

Inversió de 600.000 euros a la Vila Vella de Tossa

El projecte inclou la rehabilitació d'alguns punts característics, com la plaça d'Armes i la d'Ava Gardner

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat una subvenció per més de la meitat del cost

Alguns punts característics de la Vila Vella de Tossa de Mar seran rehabilitats. L'Ajuntament preparà un projecte en què es preveu actuacions de rehabilitació a la plaça d'Armes, l'adequació de la plaça d'Ava Gardner i el seu entorn, la millora de l'accessibilitat, la millora dels espais verds i la millora de la senyalització.

El pressupost per fer aquestes obres voreja els 600.000 euros. El govern local, però, demanarà a la Generalitat, a través del pla de foment territorial de turisme del 2014, una subvenció de més de 350.000 euros.

“La Villa Vella és el principal reclam turístic de la població, i una de les icones més singulars de la Costa Brava”, van explicar des del govern local. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va destacar les “millores” que s'hi faran i va assegurar: “Som un govern que ha apostat per la Vila Vella.” També va explicar que el projecte ja estava fet i que quan “ha sortit l'oportunitat” han parlat amb les entitats d'hoteleres, els botiguers i els veïns. “Ens han donat suport”, va afirmar.

D'altra banda, l'Ajuntament ha fet un “esforç econòmic” per contractar dues persones –del mateix municipi– que s'ocupen de la neteja i el manteniment de la zona. Així mateix, s'ha comprat nou mobiliari per a la Vila Vella. En aquest sentit, s'ha millorat l'enjardinament; s'ha plantat gespa darrere l'església de la Vila Vella; s'ha millorat la instal·lació del rec; s'han fets petit murs de contenció; s'ha netejat l'interior de les torres; s'han eliminat les instal·lacions en desús, com les llums antigues o que ja no funcionaven, i també es fa manteniment de l'espai amb la recollida de brossa o el buidatge de les papereres.

LA XIFRA

589.277
euros
és el pressupost de la rehabilitació de la Vila Vella. D'aquests, 353.566 es demanaran a la Generalitat.

Aquest any encara no es farà pagar

L'Ajuntament de Tossa de Mar va anunciar fa uns mesos la intenció d'estudiar la possibilitat de fer pagar per accedir a la Vila Vella. Segons va informar ahir Saladich, però, aquest any la mesura encara no s'aplicarà. El primer pas és instal·lar màquines per comptar la gent que la visita i un cop es tinguin les dades poder decidir la conveniència de fer pagar o, per contra, de mantenir-hi la gratuïtat. I encara s'estan buscant pressupostos per posar-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia