Societat

Rues multitudinàries a Palamós i Platja d'Aro

Les carrosses i comparses van omplir de gresca els carrers d'aquests municipis i el bon temps hi va ajudar

Les desfilades carnavalesques continuen avui arreu del territori gironí

Santa Claus, mussols, pirates, Mary Poppins, ocells de coloraines, individus galàctics i estrelles de Monsters i un seguit de personatges vestits amb setinats, plomes, purpurina i formes estrafolàries van passejar i ballar ahir en les rues dels municipis gironins per celebrar el carnaval. N'hi va haver de multitudinàries com ara les de Platja d'Aro, Palamós i Lloret de Mar, per citar-ne algunes. Els carrers, però, també es van omplir de gent disfressada o guarnida amb algun element carnavalesc que va contribuir a acabar d'acolorir els espais públics. El mostrari era molt divers: un avi amb la cara pintada de pallasso, un frare que conduïa un cotxet amb un bebè disfressat de marieta, un cowboy amb un indi sioux a les espatlles... En molts municipis, també s'hi van afegir els comerços i, en alguns casos, els veïns de tot un carrer, com ara el Cervantes de Palamós, que es va transformar en una via hippie.

La rua més multitudinària va ser la de Platja d'Aro, que va concentrar a les avingudes Cavall Bernat i S'Agaró prop de 80.000 persones –unes 5.000 eren de les 65 colles participants–. Algunes de les colles que van desfilar ja havien participat feia poc al carnaval veí de Palamós. Les estrelles del rock –Elvis, Marilyn, Travolta, etc.– d'Els Collonuts, que celebraven el 25è aniversari del grup, van obrir i tancar la rua. Hi havia altres colles que feien anys rodons: els 20 d'Els Titots d'Olot, que acompanyaven els reis del carnaval de muntanya; els 10 d'Els Stokats, amb el seu bus Bailón; els 25 d'Els Pirats...

Van ser molt espectaculars la recreació del parc Güell de Barcelona, el grup de bavaresos d'Els KinBédeBall, les caputxetes blaves de Frodzen, la tuna de Qui els Va Parir i el teatre musical d'Els Esventats. També van ser molt aplaudits els mussols blancs d'Els Emmascarats, els pingüins d'Els Festuks, els gàngsters d'Els Kintus i, entre d'altres, les bruixes verdes i grogues de la Casa Cultural d'Andalusia de la Garrotxa.

A Palamós, van obrir rua els Santa Claus d'Els Perduts i van lluir molt el seguici de ballarines Tropicana, que acompanyaven el rei i la reina del carnaval local. Els vestits d'inspiració maia de Les Xufes i els de Som Simbergüences van ser tot un luxe i van ser especialment aplaudides les plantes carnívores de Les Miliuna, i una recreació extraordinària dels escarabats piloters, que a ritme de tarantel·la conduïen unes boles de grans dimensions. Els Abba van fer cantar i ballar els espectadors interpretant en directe cançons d'aquest grup mític. Els intèrprets i la comparsa duien els vestits llampants que caracteritzaven el grup. El públic femení va celebrar especialment la comparsa masculina que imitava el cantant masculí de Boney M., Bob Farrell. A Lloret de Mar, la rua del Carnaval de la Costa Brava Sud també va tenir molta participació.

Prevenció

Coincidint amb la celebració dels carnavals, la Creu Roja ha mobilitzat fins al dia 5 de març un total de 232 voluntaris per dur a terme 45 serveis preventius arreu del territori gironí amb motiu de les celebracions del carnaval.

A més, ha mobilitzat cinquanta ambulàncies i tres professionals d'infermeria per prestar assistència sociosanitària. Així mateix, ha organitzat el Som.nit, adreçat a prevenir els efectes del consum de drogues.

LES XIFRES

80.000
persones
van participar ahir a la tarda en la rua del carnaval de Platja d'Aro, que va paralitzar el centre.
232
voluntaris
ha mobilitzat la Creu Roja arreu de les comarques gironines amb motiu del carnestoltes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia