cultura

literatura

Rècord de participants en la cinquantena edició dels premis Recull de Blanes

Un total de 225 obres competiran en les sis categories, entre les quals destaca el Joaquim Ruyra de narració

S'estrena el Joan Petit de contes infantils

Els premis literaris atorgats per la revista Recull de Blanes compleixen els 50 anys amb una salut excel·lent. En l'edició d'enguany s'han presentat 225 obres, rècord de participació dels últims anys –l'any passat se'n van presentar 168 i el 2012, 203, el rècord fins aquell moment.

Són treballs que competeixen en alguna de les sis categories, encapçalada pel premi Joaquim Ruyra de narració. També es lliuraran els premis Josep Ametller de teatre, Benet Ribas de poesia, Salvador Reynaldos de periodisme i Rafel Cornellà-Joaquim Abril de retrat literari, i el premi Joan Petit de contes infantils, que s'estrena en aquesta edició i en el qual s'han presentat una seixantena de treballs, fet que ha permès assolir el rècord global d'obres presentades al conjunt dels Recull. El total dels premis que es lliuraran és de 8.100 euros.

El veredicte de la cinquantena edició es donarà a conèixer diumenge en el marc d'una festa al restaurant Mont-Ferrant de Blanes.

Els premis Recull són un referent en la literatura catalana. En els 50 anys d'història, però, han passat moments difícils. Com per exemple l'any 1966, quan les autoritats franquistes van prohibir la publicació de la revista que els organitza i el lliurament de premis es va haver de fer lluny del nucli urbà. Aleshores es va optar per anar al santuari del Vilar, on es va fer públic el veredicte.

LA XIFRA

225
obres
s'han presentat en la cinquantena edició dels premis Recull en alguna de les sis categories, una xifra rècord.

LA DATA

09.03.14
Diumenge
se celebrarà la festa de la Revista ‘Recull', on es farà públic el veredicte i es lliuraran els premis.

Exposició per commemorar la meitat de segle

En els darrers mesos s'han fet diversos actes per commemorar les 50 edicions dels premis, com ara xerrades i un concert. Ara, coincidint amb el lliurament, s'ha inaugurat l'exposició 50 anys dels premis Recull, on es poden trobar 50 documents relacionats amb la història dels guardons. La mostra estarà oberta a la sala García-Tornel fins al 16 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia