A Torrent s'instal·la paviment permeable

Es tracta d'un nou producte mexicà, ecològic i d'alta resistència que millora la seguretat en el trànsit rodat

L'Ajuntament de Torrent i Aigües de l'Horta, realitzen una sèrie de proves a diversos punts de la localitat (carrer Gómez Ferrer i Polígon Industrial del Mas del Jutge) amb un nou tipus d'asfalt desenvolupat per una empresa mexicana conegut sota el nom d'ecocreto i que resulta altament permeable a l'aigua.

Les proves primeres s'ampliaran a altres punts de la localitat i no es descarta que passen a configurar la totalitat de l'asfalt previst per a les vies urbanes, perquè a més d'aquestes característiques, els estudis realitzats per l'empresa, asseguren que el paviment no es deforma ni es desgasta amb el decurs del temps.

Aquest material, molt utilitzat a les obres urbanes de Mèxic i dels Estats Units d'Amèrica, es prova ara a Torrent a fi de consolidar-lo com a material aplicable a llocs on siga necessari realitzar una evacuació d'aigua de pluja. També podria aplicar-se a les noves urbanitzacions que hagen de fer-se, a fi de conduir i reaprofitar l'aigua en regs i altres usos no potables.

El resultat d'una de les proves realitzades, ha confirmat que davant una simulació de pluja, en 60 segons, el típic bassal que s'hi forma en un pas de vianants, desapareix tot just acabada la pluja.

El paviment s'aplica dins d'un morter de formigó normal amb un additiu accelerant i de gran duresa. Segons els experts, el nou paviment aporta seguretat en el trànsit rodat perquè pot eliminar el conegut aquaplàning dels vehicles i té una superfície anti-relliscant i un comportament menys sorollós que els paviments utilitzats habitualment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.