cultura

Mor el poeta Leopoldo María Panero

Fill i germà de poetes, va començar a escriure des de petit i va publicar per primer cop el 1968 ‘Por el camino de Swant'

El poeta madrileny Leopoldo María Panero, exponent de la poesia transgressora, ha mort aquesta nit a Las Palmas de Gran Canària. Nascut a Madrid el 16 de juny del 1948, i fill del poeta Leopoldo Panero, una de les millors veus líriques de la postguerra, i l'escriptora i actriu Felicidad Blanc, era germà del també poeta Juan Luis Panero.

Fonts de la seva editorial, Huega y Fiero, han indicat que han rebut una trucada de l'Hospital Rey Juan Carlos I de Las Palmas, on Panero estava intern des de feia anys a la unitat psiquiàtrica

Escriptor des de la infantesa, va estudiar Filosofia i Lletres, que va abandonar en el segon curs en protesta contra el “coneixement formal”. Des que va complir 19 anys ha viscut en diverses etapes reclòs en hospitals psiquiàtrics.

Va publicar per primer vegada el 1968 el poemari Por el camino de Swant, Després van seguir Así se fundó Carnabt Street (1970). Teoría (1973) i altres de caràcter autobiogràfic, entre les quals l'antologia poètica l'any 2003, amb la que va obtenir el Premi Estany de Literatura.

Leopoldo María va ser un dels nou noms inclosos en l'antologia de poesia Nueve Novísimos (1970), escrit pel crític literari José María Castellet.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia