Societat

Setmana per retre comptes

La visita obligada dels prelats inclou reunions als ministeris

L'audiència clou l'estada

L'audiència d'ahir amb el sant pare va ser la culminació de l'estada que els bisbes han fet a Roma aquesta setmana. Es tracta de la visita ad limina apostolorum, un pelegrinatge que tots els bisbes catòlics han de fer un cop cada cinc anys a Roma (el relleu papal ha fet que siguin nou anys). Els punts forts són la visita a les tombes dels apòstols Pere i Pau i l'audiència amb el sant pare. A més, els bisbes catalans han visitat també alguns dicasteris –ministeri del Vaticà–, com ara el Pontifici Consell per als Laics, el Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials o la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Ha estat una bona oportunitat per als bisbes per poder explicar al Vaticà l'estat de les seves diòcesis, des d'un punt de vista evangèlic, però també social i polític. A la Santa Seu preocupa força la secularització de la societat catalana.

Abans de rebre'ls per separat, el primer dia de la visita, Francesc va reunir-se amb tots els bisbes de l'Estat espanyol junts, 83 en total, i els va adreçar un discurs. El papa els va dir que no han d'estalviar esforços per “obrir nous camins a l'Evangeli”, i va recordar-los que estan “al servei dels pobres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia