Política

Santamaría acusa el Govern de crear “divisió social i incertesa” amb la consulta

La vicepresidenta espanyol anuncia que ha fet arribar al Congrés l'opinió de l'executiu espanyol sobre la proposició no de llei de diferents partits catalans que reclamen el traspàs de la competència per convocar referèndums

“La Generalitat sap perfectament que el referèndum que planteja no s'acorda amb la Constitució”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat un cop més el Govern de crear “divisió social i incertesa” amb la intenció de convocar una consulta sobre el futur polític de Catalunya, que un cop més ha assegurat que “no és legal ni constitucional”. De fet, Santamaría ha anunciat que el govern espanyol ha fet arribar al Congrés dels Diputats la seva opinió sobre la proposició no de llei presentada pels partits catalans en què es demana el traspàs de competències en matèria de referèndums. Santamaría ha reiterat que “no s'acorda a la Constitució” ni a les lleis i “la nostra obligació és dir-ho”.

Santamaría, com fa uns dies va dir el mateix Mariano Rajoy, ha recordat que l'executiu espanyol també ho és dels catalans i que treballarà perquè “el benestar” es vegi el menys afectats possibles pel procés que s'està vivint a Catalunya. “Està creant divisió social i incertesa que cap govern hauria d'encoratjar”.

Preguntada sobre l'afirmació de Mas que el 9-N hi haurà les urnes necessàries per fer la consulta, la vicepresidenta espanyola també ha avisat Mas que és president de la Generalitat perquè ho permet “la Constitució i les lleis” i li ha recordat que “la legalitat ens obliga a tots”. “La Generalitat sap prefectament que el referèndum que planteja no s'acorda a la Constitució”, ha insistit.

Santamaría ha tornat a criticar que els portaveus del Govern eviti parlar dels “inconvenients” que pot suposar per a Catalunya la independència i per això ha subratllat que el govern espanyol intenta explicar “els efectes i les conseqüències”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia