Política

Arrenca el referèndum per a la separació de Crimea

Un milió i mig de ciutadans estan cridats aquest diumenge a les urnes per saber si volen continuar sent part d'Ucraïna o, en canvi, volen annexionar-se a Rússia

El primer ministre de Crimea, Serguéi Axiónov, ha anat a votar a primera hora del matí

A les set del matí, hora catalana, han obert els col·legis electorals a Crimea. Un milió i mig de ciutadans estan cridats aquest diumenge a les urnes per saber si volen continuar sent part d'Ucraïna o, en canvi, volen annexionar-se a Rússia. Hi ha 1.200 col·legis protegits per les milícies d'autodefensa crimeanes, a més dels soldats i tancs russos sense distintiu.

Tot i que hi ha dubtes sobre quina serà la participació, sembla clar que una majoria de russòfils, el 60% de la població, aniran a votar. Caldrà veure, doncs, què fa la població no tan pròxima a Rússia. La minoria tàtar, per exemple, ja ha anunciat un boicot a la consulta. Són un 12% de la població.

El primer ministre de Crimea, Serguéi Axiónov, ha anat a votar a primera hora del matí. “Cal mirar sempre cap endavant. No tinc dubtes que tot sortirà bé”, ha declarat Axiónov, qui no ha dubtat en qualificar d'“històrica” la jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia