Política

CiU reitera que l'objectiu “total i absolut” és una consulta legal

Assegura que en les reunions oficials del partit no s'ha tractat mai la possibilitat d'impulsar una declaració unilateral d'independència

Trias critica l'actitud “cridanera i provocadora” de Camacho

El secretari general adjunt de CiU i alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reiterat aquest dilluns el seu compromís amb la legalitat per decidir el futur polític de Catalunya: “El nostre objectiu total i absolut és una consulta legal. Volem i farem una consulta legal el 9 de novembre”.

En roda de premsa després de la reunió de la direcció de la federació CiU, ha afegit que les reunions oficials de la federació que lidera el president de la Generalitat, Artur Mas, no han tractat mai la possibilitat d'impulsar una declaració unilateral, perquè “només es parla de la línia aprovada entre CDC i UDC”, la de convocar una consulta legal. Ha desvinculat a més el referèndum de Crimea del qual vol per a Catalunya: “Tot el món sap que no és el mateix. Nosaltres volem votar en un ambient de pau, festiu i tranquil, i les imatges a Crimea són completament oposades a l'esperit que promovem”.

Crítiques a Camacho

Trias ha lamentat també l'actitud “cridanera i provocadora” de la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, perquè no afavoreix la recerca d'acords perquè els catalans puguin decidir en una consulta.

Així s'ha manifestat després que Camacho hagi acusat el president Mas d'haver “embogit” i l'hagi advertit que parlar de declaració unilateral d'independència allunya el debat pacífic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia