Medi ambient

medi ambient

Autosuficiència energètica, feta a Wattia d'Olot

La Càtedra Unesco inclou l'Espai Zero en un web de referència sobre el tema

Hi ha fet una visita tècnica

L'Espai Zero, seu i laboratori de proves de l'empresa olotina Wattia Innova SL, s'està consolidant com un dels principals referents al país quant a sistemes d'eficiència energètica. Aquest espai ha estat inclòs al lloc del web Contruction21 del Cicle de Vida i Canvi Climàtic de la Càtedra Unesco com una de les millors experiències en eficiències energètiques de l'Estat espanyol.

A més, ha estat nominat per aquesta mateixa càtedra als premis Green Building Solutions Awards. Aquest premis són d'àmbit europeu i els projectes participants són escollits per votació.

Tot plegat es va fer públic arran de la visita que van fer a l'Espai Zero d'Olot els participants del Cicle de la Vida i Canvi Climàtic de la Càtedra Unesco.

Hi van assistir personalitats rellevants en aquest camp, com el soci director del prestigiós estudi Folch, Iban Capdevila, que va destacar la importància de la feina que es fa a l'Espai Zero; o el president i organitzador del Coenercat, Joaquim Corominas.

Els directius de Wattia Innova SL, Fran Comino i Jordi Rabat, van establir contactes amb Joaquim Corominas i l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, perquè la capital de la Garrotxa formi part del proper congres de l'energia de Catalunya. Comino serà coorganitzador d'aquest esdeveniment.

Autoconsum

Wattia Innova SL ha creat a l'Espai Zero, un edifici autosuficient energèticament. És un vertader laboratori en viu d'una important diversitat d'elements que interrelacionats serveixen per aconseguir-ho. Molts dels aspectes de l'eficiència energètica s'han tractat aïlladament o bé teòricament. A l'Espai Zero, en canvi, és el primer lloc a l'Estat espanyol on s'han dut a la pràctica.

Així, aquest espai ha integrat diversos sistemes d'eficiència energètica, tots aprofitant les fonts naturals i, per tant, no contaminants, ni esgotables. Així, té un pou canadenc, pous de geotèrmia, plaques solars fotovoltaiques, un sistema de tancaments ajustable per aprofitar la llum solar, un sistema propi patentat de plaques per escalfar i refrigerar, etc. Tot plegat governat per un sistema de sensors i un programa informàtic, que és el que aconsegueix convertir l'Espai Zero en un local que no genera o que gairebé no genera consum elèctric.

LA XIFRA

10
anys
d'experiència tenen els responsables de Wattia Innova SL en el cap de l'eficiència energètica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia