Societat

El PSC i el PP de Tarragona donen per fet el sí a BCN World

ICV sospita que la gran inversió no arribarà i ERC admet avenços per buscar un acord

La Generalitat i la promotora garanteixen que contractaran desocupats tarragonins

Pressions de totes bandes i en totes direccions per la proximitat d'un previsible acord parlamentari entre CiU, el PSC i el PP, com a mínim per fer possible la reforma legal que ha d'obrir les portes a la construcció del complex de joc i oci BCN World als terrenys de Port Aventura.

Si el PSC i el PP començaven el tràmit parlamentari oposant-se al projecte, ahir l'alcalde socialista i el portaveu del PP de Tarragona defensaven ja obertament el sí per fer possible la inversió. En una entrevista a Els matins de TV3, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), donava per fet l'acord del seu partit amb el govern de CiU perquè, segons ell, seria irresponsable oposar-s'hi. L'alcalde de Tarragona afirma que CiU i el PSC estan d'acord en un 95% d'aspectes i que també seran capaços de consensuar la rebaixa final de fiscalitat al joc, a més de les contraprestacions que s'exigiran a la promotora Veremonte. Ballesteros deixa clar que cap partit amb vocació de govern a Catalunya pot dir que no a un projecte que, segons ell, beneficia les comarques tarragonines i la resta del país i, en aquest sentit, considera ERC “irresponsable” perquè s'hi continua oposant, tot i donar suport al govern de CiU.

Per la seva banda, el portaveu tarragoní del PP, Alejandro Fernández, també es mostrava convençut en una entrevista a Tarragona Ràdio que el tràmit parlamentari se salvarà, també gràcies al seu partit, i ja demana compensacions a les marques Tarragona i Costa Daurada pel fet d'acceptar al territori un nom com el de BCN World per al projecte.

Després de la reunió de la ponència parlamentària d'ahir, el republicà Pere Aragonès admetia avenços pel que fa a la prohibició d'accés als menors, la prevenció de blanqueig de diners, la solvència de les empreses inversores i l'obligatorietat d'identificació dels clients per evitar l'accés de ludòpates als casinos. Però ERC vol més garanties pel que fa a la fiscalitat del joc i als límits edificables.

En una oposició frontal pressiona el líder d'ICV, Joan Herrera, que veu indicis que els suposats inversors, sobretot el magnat immobiliari valencià Enrique Bañuelos, podrien fer-se enrere encara que el Parlament canviï
la llei. Catalunya, avisa, hauria avalat per res una llei permissiva amb l'especulació i el joc.

El govern manté la tensió informativa i anuncia un acord amb Veremonte per donar prioritat als desocupats tarragonins en la formació i contractació. L'empresa donarà a conèixer les necessitats formatives i els perfils professionals requerits i el Servei d'Ocupació (SOC) hi respondrà amb un pla de formació específic.

LA FRASE

No seria responsable votar en contra d'aquest projecte, beneficiós per al territori i per al país
Josep Fèlix Ballesteros
alcalde de tarragona

Sense restriccions al turisme rus

Taleb Rifai, secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), adverteix que la restricció d'entrada de ciutadans russos a la UE com a represàlia a l'ocupació russa de Crimea seria un cop devastador per al sector turístic europeu. “Podem imaginar el que passaria a Barcelona, a les Balears o a les Canàries si es restringeix l'entrada de ciutadans russos”, ha assenyalat Rifai, “ja que fer més difícil que els russos vinguin a Europa farà Europa més feble”. El cap de l'organització mundial de turisme ha fet aquestes advertències al Fòrum Europa de Barcelona i ha demanat tant als governs europeus com a l'executiu rus que no impedeixin la lliure circulació de persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia