Política

Manos Limpias demana al fiscal general de l'Estat que insti a il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana

El col·lectiu ultradretà denuncia l'entitat sobiranista pels presumptes delicte de proposició a la sedició, associació il·lícita i malversació de cabals públics en cooperació amb la Generalitat

L'acusació es dirigeix contra Carme Forcadell

El col·lectiu ultradretà Manos Limpias ha presentat una denúncia davant el fiscal general de l'Estat en la qual li demana que insti el procés d'il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). De la mateixa manera el sindicat de funcionaris vol que la Fiscalia insti un procediment penal contra l'entitat sobiranista per un presumpte delicte de proposició a la sedició. També planteja un tercer procediment per un presumpte delicte de malversació de cabals públics “en la cooperació conjunta del govern de la Generalitat i l'ANC”.

La denúncia es presenta contra la màxima representat de l'assemblea, Carme Forcadell, pels presumptes delictes d'associació il·lícita, de provocació a la sedició i de malversació de cabals públics.

Manos Limpias emfatitza en el seu escrit els fets que considera il·lícits. Per exemple, denuncia que l'“objectiu primordial” de l'ANC és “la independència de Catalunya”. També que l'assemblea actua “contra l'ordre constitucional”, fent “una crida a la insurrecció”. Altres fets denunciats són “un full de ruta amb la declaració final de l'independentisme” o el fet que plantegi “el control efectiu del país (ports, aeroports, fronteres i comunicacions)”.

També incideix en el fet que la plataforma “proposa declarar la secessió el 23 d'abril del 2015”, que “té el suport econòmic” de la Generalitat o que està “constantment” recollint signatures per al procés independentista “a la pràctica totalitat dels ajuntaments de Catalunya”.

Segons el pseudosindicat liderat pel vetarà dirigent ultradretàMiguel Bernad, tot plegat constitueix tres fets “delictius i il·legals”. L'ANC actua d'una manera que la duria “a la il·legalització” a través del ministeri de l'Interior; d'una manera que “implica una proposició a la insurrecció i a la sedició” i tot plegat “utilitzant fons públics per a fins delictius”.

Manos Limpias justifica que la il·legalització que es demana es justifica en el fet que “s'incompleixen les normes del jocs democràtic i del respecte a l'Ordenament vigent”, així com en el fet que, segons el col·lectiu, l'ANC vulnera “constantment” els principis de l'Estat de Dret.

Per tot plegat el col·lectiu sol·licita al fiscal general de l'Estat que procedeixi a instar davant del ministeri de l'Interior el procés d'il·legalització de l'ANC, per tractar-se d'“una associació il·lícita”. També que procedeixi a instar el corresponent procediment penal per un presumpte delicte de proposició a la sedició. I finalment que s'insti el procediment penal corresponent per un presumpte delicte de malversació de cabals públics en la cooperació conjunta del Govern de la Generalitat i de l'ANC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia