Política

política municipal

El canvi de jutge de pau de Vidreres es retarda

El TSJC envia una carta a l'Ajuntament amb un error i s'ha d'esmenar abans

El ple municipal de Vidreres no va aprovar dimarts iniciar els tràmits per escollir un nou jutge de pau perquè la notificació que van rebre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) té contradiccions. En concret, l'escrit comença fent referència a l'elecció del “jutge de pau titular” i continua parlant de l'elecció “del jutge de pau suplent”. L'Ajuntament els ha alertat de la contradicció, però el nou certificat encara no ha arribat al consistori.

Tot i la voluntat explicitada per l'alcalde, Jordi Camps, d'aprovar-ho igualment en el ple de dimarts, la resta de partits –amb majoria– el van fer desistir de fer-ho i el batlle va accedir a retirar el punt de l'ordre del dia. Quan l'Ajuntament rebi el certificat definitiu del TSJC es convocarà un ple extraordinari per iniciar els tràmits. Aleshores els que vulguin ocupar la plaça de jutge de pau tindran vint dies per presentar la candidatura i en un altre ple els regidors escolliran el substitut de Joan Colls, que va ser present al ple de dimarts. Aquest va ser destituït del càrrec per ordre del Consell General del Poder Judicial per haver militat un temps a CDC. El ple sí que va aprovar la bonificació del 70% per l'obertura de nous establiments per “fomentar que la gent tingui un petit incentiu per obrir el seu negoci “, va dir l'alcalde.

El ple va ser llarg i tens. Les topades de l'alcalde, Jordi Camps, amb la resta de l'oposició van ser constants. Fins al punt que els regidors socialistes i Jordi Gómez, no adscrit, van aixecar-se abans que acabés. “No vull estar en una taula on es diguin mentides”, va dir la socialista Ruth Rosique. Van abandonar la taula, però es van quedar entre el públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia