Societat

educació

Vint- i-sis investigacions finançades per Recer Caixa

El programa, impulsat per La Caixa i l'Associació Catalana d'Universitats, té com a objectiu impulsar i estimular la investigació

Els treballs van rebre ahir un finançament d'1,8 milions d'euros

Que els joves amb talent no marxin fora. Aquest és un dels objectius del programa Recer Caixa, impulsat per l'Obra Social La Caixa i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), adreçat a impulsar i estimular la recerca a Catalunya. Les dues entitats van lliurar ahir els ajuts –1,8 milions d'euros– als 26 projectes seleccionats en la que ja és la quarta convocatòria d'aquest projecte. L'acte va estar presidit per Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca, Jaume Lanaspa, director general de la Fundació La Caixa, i Roberto Fernández, president de l'ACUP.

La iniciativa es va posar en marxa el 2010 amb una convocatòria d'ajuts a la recerca amb la intenció d'impulsar els millors projectes de recerca dels grups i investigadors que treballen a Catalunya, procedents tant d'universitats públiques i privades com de centres de recerca. Des de l'inici, l'Obra Social La Caixa ha destinat 6,4 milions d'euros a un total de 94 projectes seleccionats. Recer Caixa parteix del principi que tota aquesta investigació “d'excel·lència” crea progrés i genera riquesa econòmica a Catalunya i al seu entorn.

26 de 362 projectes

En la convocatòria del 2013 es van presentar 362 projectes procedents de 65 institucions diferents. Se n'han acabat seleccionant 26. S'emmarquen en l'àmbit de les ciències socials i les humanitats, corresponents a les línies següents: educació, inclusió social, discapacitat i ocupació.

Pel que fa a a l'àmbit de la salut, s'han seleccionat cinc projectes, les iniciatives dels quals corresponen a salut pública.

LA FRASE

La recerca és l'eina per a la transformació social i per sortir de la crisi econòmica
Roberto Fernández
president de l'associació catalana d'universitats públiques

Per mantenir la posició capdavantera

Recer Caixa s'inscriu en un context en què Catalunya vol continuar mantenint posicions capdavanteres en el camp de la recerca d'excel·lència malgrat la situació de crisi. Tal com mostra el recent estudi de l'ACUP, Catalunya se situa en cinquena posició pel que fa a les concessions per milió d'habitants a la convocatòria Proof of Concept 2011 de l'European Research Council, just per darrere d'Israel, els Països Baixos, Irlanda i Finlàndia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia