El teatre infantil català protagonitza un festival europeu de referència

Una vintena de grups catalans, convidats a la mostra Au Bonheur des Mômes

Teatre Nu és una de les dinou companyies catalanes que participaran en el Festival Au Bonheur des Mômes. Hi duen Somnis d'Alícia, un espectacle de carrer basat en l'imaginari del conte de Lewis Carroll Alícia en terra de meravelles, i que té com a protagonista una gran titella de 4,5 metres d'alçada. És un espectacle sense text, la qual cosa els facilita la comunicació amb el públic, de fet, ja van estrenar el muntatge internacionalment el mes de maig al B-FIT in the Street-Festival de Teatre de Carrer de Bucarest (Romania). La companyia de titelles d'Igualada debuta ara en aquest festival francès. «És la primera vegada que hi anirem i per nosaltres és molt important perquè esperem fer contactes amb els programadors estrangers que hi van», indica Núria Crosas, una de les actrius del grup.

92 grups, 380 actuacions

Al Festival Au Bonheur des Mômes –coorganitzat entre el Théâtre de la Toupine i l'Oficina de Turisme de Grand-Bornand– hi participaran 92 companyies de titelles, teatre, dansa, circ i arts de carrer i s'hi podran veure en total 380 representacions, setze tallers i nou exposicions. També s'hi aplegaran més d'un centenar de programadors internacionals, la qual cosa significa un important incentiu per als grups que hi actuen.

A banda de la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i de l'ICIC en l'organització pel que fa a la cultura catalana com a convidada d'honor, durant els dies que transcorre el festival Au Bonheur des Mômes s'hi promocionaran també altres esdeveniments catalans amb els quals aquest hi té relació, com són la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el festival Trapezi de Reus, les festes de la Mercè de Barcelona, la Mostra d'Igualada o la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

El director artístic del festival, Alain Benzoni –que va visitar Igualada el mes d'abril passat amb motiu de La Mostra-20a Fira de Teatre Infantil i Juvenil–, saluda els participants amb un «Visca Catalunya!» en el seu text de benvinguda. I raona així perquè enguany han escollit la cultura catalana com a convidada: «Simplement perquè, després de fa ja molts anys, ens sorprèn, ens encanta, ens mou amb una intensitat com cap altra. En total, ni més ni menys que dinou companyies convidades ens faran assaborir aquesta increïble vitalitat artística, característica d'una terra d'influències variades, d'una manera entranyable.»

La presència catalana al festival de Grand-Bornand la integren: Circoxidado, Nats Nus, La Baldufa, Xip Xap, Teatre Nu, Léandre, Claire, La Máscara, Los Gingers, el Mag Edgar, Los 2 Play, Pep Bou, Trukitrek, Mumusic Circus, Jordi Bertran, Circus Klezmer, Petra Rochau, els mallorquins Mariantonia Oliver, i els valencians Xarxa Teatre (que protagonitzen l'espectacle de cloenda) i El Teatre de l'Home Dibuixat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.