Economia

turisme

Josep Carreras, nou president dels hostalers gironins

El director de l'hotel Europa de Girona lidera una candidatura unitària, que serà escollida dilluns que ve

El director de l'hotel Europa, Josep Carreras, serà el nou president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, en substitució de Xavier Nicolazzi. Carreras encapçala una única candidatura unificada, que serà escollida en l'assemblea general del proper 8 d'abril, en la qual hi ha també com a vicepresident Lluís Hortet, director de l'hotel Nord 1910. La nova junta la formaven fins ahir dotze persones més, però els estatuts permeten que en siguin fins a catorze. “Instem tots els associats a venir a votar dilluns que ve, especialment la gent jove que s'ha incorporat amb nous establiments”, va dir ahir Josep Carreras Espígol, de 45 anys i fill de Josep Carreras Feixas, que va ser el primer president d'aquesta associació, l'any 1977. El candidat a la presidència de l'associació va insistir que es tracta d'una candidatura que agrupa.

Carreras substituirà Xavier Nicolazzi, qui a finals de l'any passat va anunciar que dimitiria del càrrec per motius professionals aquesta primavera. Nicolazzi ha estat nou anys al capdavant d'aquesta entitat, que agrupa més de dos-cents associats –actualment s'està elaborant uns cens per actualitzar-lo– i que és l'associació més gran de Girona.

L'Associació d'Hostaleria Girona i Radial agrupa establiments hotelers, bars, restaurants de la ciutat de Girona i d'un territori que abraça des de Banyoles fins a Caldes de Malavella. Entre els actes que organitza, destaquen el Girona10 i la setmana gastronòmica.

Cinc presidents

Des de l'any 1977, l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial ha tingut cinc presidents: el primer va ser Josep Carreras Feixas; des de 1989 al 1993 hi va haver en el càrrec Francesc Valentí, del Self Service Sant Ponç. El va substituir Narcís Pruenca, del restaurant bar La Llarga, des de 1993 fins al 2000. Fulgenci García, del restaurant Albereda, va presidir l'associació del 2000 al 2003, any en què Xavier Nicolazzi, de l'hotel Peninsular, el va substituir.

LA DATA

08.04.14
Dia
que serà escollida la nova junta de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial.

LA FRASE

Instem tots els associats a venir a votar dilluns que ve
Josep Carreras Espígol
Candidat a la presidència de l'associació d'hostaleria de girona i radial

Família hotelera

Josep Carreras Espígol dirigeix des de fa uns anys l'hotel Europa, que va ser fundat el 1963 pels seus pares, Josep Carreras Feixas i Carme Espígol. El que serà el nou president de l'associació està vinculat al món hoteler des del seu naixement, ja que el seu pare va ser durant molts anys la veu del sector turístic i hostaler de la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia