Economia

TURISME

Àrea privada per a autocaravanes pionera, a Palamós

El promotor ultima els preparatius abans d'inaugurar-la, el dissabte 12

És el primer no municipal a la Costa Brava

El primer aparcament privat específic perquè els autocaravanistes facin estades –més enllà dels serveis d'alguns càmpings– començarà a funcionar el dissabte de la setmana vinent al sector del Balitrà de Palamós. És una iniciativa pionera a la Costa Brava, on alguns ajuntaments han habilitat zones més o menys condicionades per fer-hi estada, però que no funcionen a l'estiu –és el cas de Platja d'Aro, per no competir amb els càmpings– o no disposen de serveis com l'aigua, la recàrrega elèctrica o el buidat del dipòsit d'aigües brutes.

El promotor de la iniciativa, Lluís Simon, avança que tindrà capacitat per a 45 vehicles i estarà obert els 12 mesos de l'any. La tarifa diària, que oscil·larà entre 11 euros el semestre de primavera i estiu i uns 5 en temporada baixa, inclourà l'aigua i un servei de Wi-Fi amb què espera atraure autocaravanistes usuaris de les àrees veïnes de Sant Feliu –que el consistori vol fer de pagament– i Platja d'Aro.

Les àrees d'autocaravanes, segons explica Simon com a estiuejant en aquesta modalitat, tenen molta demanda entre els usuaris. El nombre de places encara escasseja a Catalunya, i “molts autocaravanistes jubilats les prefereixen als càmpings, perquè a l'estiu hi predomina el públic jove”. De moment, ja té reserves previstes i l'estada estarà limitada a 72 hores, perquè hi hagi rotació.

LA XIFRA

45
autocaravanes
és la capacitat de l'aparcament del Balitrà, el primer de titularitat privada a la Costa Brava

Una empresa de l'Estat francès s'hi interessa

Diferencials elèctrics independents per a cada estacionament, 111 freixes perquè en el futur hi hagi ombra, videovigilància, una petita zona de pícnic i piques per rentar els plats amb més espai que a l'autocaravana. El projecte ha atret una empresa francesa que opera àrees automatitzades i que ha proposat a Simon associar-se a Catalunya, però ell aposta per oferir “un tracte més personalitzat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia