Política

ERC avisa que el procés s'afeblirà si no es vota el 25-M

Preparen una intensa precampanya per mobilitzar els electors

El lema és ‘Un nou país per una Europa nova'

ERC pretén mobilitzar el màxim nombre d'electors perquè votin en les eleccions europees del 25 de maig i, d'aquesta manera, demostrar que els catalans tenen molt interès en les institucions de la Unió Europa, en un moment en què cal teixir complicitats de cara a la consulta del 9 de novembre. Els republicans mantenen que si la participació és baixa –com la dels comicis del 2009, quan només es va aconseguir un 37%– el procés català quedarà afeblit.

És per aquest motiu que els d'Oriol Junqueras han preparat una intensa precampanya per començar a engrescar els ciutadans i que s'adonin de la transcendència d'aquesta cita. D'ara fins al 9 de maig, data de l'inici oficial de la campanya, han programat una desena d'actes sota el lema Un nou país per una Europa Nova. en què el candidat, Josep-Maria Terricabras, tindrà un especial protagonisme. En aquest paquet d'activitats, també destaca una conferència entre el president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'exsocialista Toni Comín. “Per augmentar la participació hem de moure tota aquella gent compromesa amb el procés”, va argumentar ahir el secretari general adjunt, Lluís Salvadó.

ERC, que formarà coalició amb Nova Esquerra Catalana, afronta aquestes eleccions amb el repte d'obtenir dos eurodiputats –es podrien necessitar uns 500.000 vots– i convertir-se en la força més votada. Si finalment superés CiU, els republicans consideren que no hi hauria d'haver cap problema amb la federació ni tampoc cap canvi de rol en el lideratge del procés per part d'Artur Mas.

LA XIFRA

8
punts per sota
de la resta de l'Estat es va situar la participació a Catalunya en les últimes eleccions europees.

Josep Maria Espinàs, premiat en la Nit Irla

La Fundació Josep Irla, vinculada a ERC, va atorgar ahir a l'escriptor Josep Maria Espinàs el premi Memorial Francesc Macià, que distingeix una persona per la seva acció a favor de la llengua i la cultura catalanes. Espinàs va ser guardonat “per la llarga trajectòria al servei de la cultura catalana com a escriptor de novel·les i cròniques de viatges, com a articulista a la premsa periòdica, com a editor fundador de l'Editorial La Campana i també com a fundador i membre dels Setze Jutges”. Aquest premi, en l'apartat col·lectiu, va correspondre a la Plataforma la Crida, que ha aglutinat una “marea verda” a favor de l'educació. En el mateix acte es va distingir les Dones d'Unió de Pagesos i l'empresària Mireia Font amb el premi Memorial Lluís Companys en reconeixement de la lluita a favor de les classes populars i els sectors menys privilegiats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia