Societat

La meitat dels estrangers que es va ingressar al CIE no van poder ser expulsats

Migra Studium denuncia els ingressos “gratuïts” als centres d'internament d'estrangers

Manté que molts immigrants que hi ingressen estan arrelats

“El 49,5% de les persones que l'any passat van ser
internades al CIE [centre d'internament d'estrangers] de la Zona Franca de Barcelona no van acabar sent expulsades. Per nosaltres això demostra que s'està internant persones de manera gratuïta”, va denunciar ahir Josetxo Ordóñez, advocat i voluntari de la Fundació Migra Studium, que té voluntaris que visiten el centre d'internament de Barcelona. Per Ordóñez, “en la majoria dels casos la policia primer i, després, el jutjat, que són qui deté i qui autoritza l'internament, saben que molts dels expedients d'immigrants que van a parar al CIE no prosperaran. Però tot i així els hi envien!”

L'advocat va partici-
par en la presentació de
CIE: Criminalitzats, Internats, Expulsats. Informe 2013 sobre la situació als Centres d'Internament d'Estrangers
de la Fundació Migra Studium i va assegurar que l'Estat està “desenvolupant una política migratòria basada en l'expulsió de l'estranger” que s'agreujarà amb la llei de seguretat ciutadana i la reforma del Codi Penal de Ruiz Gallardón.

Migra Studium denuncia que els CIE “no s'estan utilitzant com a mesura excepcionals” com marca la llei i que s'hi interna “persones arrelades”. “El problema és que tots els immigrants que entren al país tenen una ordre d'expulsió que no es revisa al cap dels anys quan la seva situació és ja d'assentament”, va denunciar l'advocada Cristina Manzanedo.

LA XIFRA

1.500
persones
van passar pel CIE de la Zona Franca durant el 2013. La meitat dels expedients no van prosperar.

LA FRASE

S'està internant al CIE persones arrelades i això és un drama
Cristina Manzanedo
advocada del centre pueblos unidos

Amb parella del país, malalts i menors d'edat

“El 2013 van estar al CIE de la Zona Franca persones casades o amb parella de fet registrada i amb menors espanyols al seu càrrec”, diu Migra Studium. També “persones amb malalties mentals i físiques greus, i possibles menors d'edat no identificats com a tals”. “Això, que era impensable, està tornant a passar i va a més, i és una vulneració dels drets humans.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia