Medi ambient

medi ambient

La Diputació pren més mesures antiincendis

La Diputació de Girona ha anunciat noves mesures per ajudar a la prevenció i lluita contra els incendis.

D'una banda, s'ha ofert a redactar, amb col·laboració dels consells comarcals, els plànols de delimitació contra incendis dels municipis de menys de 20.000 habitants. Els plànols són obligatoris per llei i estableixen un franja de seguretat de 25 metres en totes les cases i urbanitzacions que estiguin a menys de 500 metres d'una zona boscosa. La Diputació, a més, prepara un dispositiu, conjuntament amb Xaloc, per donar suport als ajuntaments per a l'execució de les franges (si els amos no les fan) el cost de les quals repercutirà en els propietaris.

D'altra banda, ha anunciat que està treballant, amb el consens de tots els partits de la Diputació, per finançar directament l'execució de franges i estudiar fer altres actuacions per prevenir incendis entre les quals destaca la de convertir algunes de les carreteres de la xarxa viària de la Diputació en zones de seguretat. La viabilitat d'aquesta proposta s'assajarà amb proves pilot a les carreteres dels Àngels (Gavarres) i a la de Sant Grau (Ardenya-Cadiretes).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia