Política

Mañas s'imposa a Sagués per només 4 vots i serà el candidat d'ICV a Badalona

El flagrant guanyador es compromet a treballar “perquè el PP no torni a governar a Badalona”

Els seus rostres parlaven per sí sols mentre la presidenta d'Iniciativa a Badalona, Aïda Llauradó, es disposava a anunciar el resultat d'unes eleccions primàries que, de manera inèdita, enfrontaven dos candidats. El somriure que deixava entreveure el regidor Àlex Mañas va ajudar a endevinar que ell serà el proper cap de llista de la coalició ICV-EUiA mentre que el posat seriós de Carles Sagués, darrer candidat d'Iniciativa a Badalona, transmetia que el procés no li havia estat favorable.

La sorpresa, però, va ser que només quatre vots van separar els dos aspirants a encapçalar la propera llista electoral. Àlex Mañas, regidor a Badalona des del 2003, va obtenir 46 vots, mentre que Carles Sagués es va quedar en 42. Els militants es van decantar de manera clara per qui finalment va resultar guanyador (Mañas es va endur 40 dels 48 vots provinents de militants), mentre que els inscrits en el cens d'amics i amigues d'Iniciativa (el seu vot tenia el mateix valor que el dels militants) van preferir Sagués (va aconseguir 34 dels 40 vots totals).

Un cop es va fer públic el resultat, Àlex Mañas es va mostrar favorable a “exercir un lideratge col·lectiu” i es va comprometre a treballar amb “il·lusió i força per fer que el PP no torni a governar a Badalona”. Sagués va felicitar el guanyador i va agrair la participació de militants i simpatitzants. Tot i que els dos polítics comparteixen projecte dins del grup municipal, sembla difícil que en vista al 2015 puguin compartir llocs de rellevància en la candidatura amb què concorreran a les eleccions locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia