Editorial

El turisme, indústria en marxa

El sector turístic de Catalunya coincideix a dir que aquesta setmana de Pasqua que ara comença serà bona per al negoci. Es confirma la tendència positiva dels últims mesos, que, amb gairebé total seguretat, enllaçarà amb una temporada estival bona. Aquesta perspectiva té una conseqüència directa positiva, com és l'augment de la contractació laboral en un 10%. Si alguna cosa s'ha de lamentar, en tot cas, és que tal contractació, en estar vinculada a un fenomen passatger, sigui també de caràcter temporal.

La gran afluència turística desmenteix allò amb què els cercles centralistes que presumeixen de conèixer la realitat de Catalunya amenacen en els últims mesos, com és que la lluita pel dret a decidir acabarà perjudicant l'economia del nostre país. Els milions de turistes que ens visitaran aquests dies, molts dels quals provinents de ciutats i poblacions espanyoles, saben que van a un país modern i amable. Confirma aquesta impressió que les inversions estrangeres no paren d'augmentar, algunes de les quals van, precisament, al sector dels serveis.

El turisme, doncs, és una important indústria de Catalunya. Al principi, els turistes arribaven en èpoques molt determinades. Després dels Jocs Olímpics, que van posar Catalunya al mapa, la temporada es va allargar. L'objectiu ha de ser que aquesta indústria funcioni tot l'any. Això requereix inversió, promoció, professionalitat i millora de l'oferta. Són requisits que ja s'estan complint, perquè del contrari els turistes no vindrien. Però cal insistir-hi, perquè la competència és forta. I també s'ha de fer un esforç d'imaginació i multiplicar l'oferta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia