Economia

Turisme

Promouen els records alternatius a Figueres

La ‘Silene sennenii' vol competir amb Dalí

La botiga centenària figuerenca Casa Rosa edita uns imants i unes rajoles amb el dibuix d'una flor única a l'Empordà

Aposta per donar a conèixer el patrimoni local als turistes més enllà de la figura de Dalí

La Silene sennenii és una flor delicada, única, que només es pot trobar a l'Empordà, al voltant del castell de Sant Ferran de Figueres. En l'àmbit local, s'està fent una feina important per preservar aquesta planta autòctona. I ara, una botiga figuerenca també la vol donar a conèixer al gran públic. Casa Rosa, un establiment centenari especialitzat en els productes de ceràmica, ha editat uns records turístics inspirats en la Silene sennenii. Per ara, són uns imants –que es poden comprar per 3,5 euros– i unes rajoles amb el dibuix de la flor. La intenció, però, és també plasmar aquest dibuix en altres suports com ara en els taps d'ampolla.

Segons expliquen els propietaris de la botiga, Víctor-Martí Álvarez Serra i la seva mare, Blanca-Rosa Serra Rosa, la seva és una aposta per la filosofia del quilòmetre zero, dels productes de proximitat, i també per donar a conèixer aspectes del patrimoni cultural i natural de Figueres i l'Empordà als turistes, més enllà de tot el que envolta el llegat de Salvador Dalí. “El que fem és oferir un record alternatiu i fugir una mica de la figura de Dalí”, expliquen. Perquè consideren que la ciutat és coneguda pel geni, i això atrau milers de turistes, però que també cal explicar les moltes altres singularitats de la ciutat al visitant. “Volem fer objectes que connectin amb el patrimoni cultural figuerenc i empordanès. I volem donar a conèixer la Silene sennenii. Pensem que el públic que pot estar més sensibilitzat amb aquesta qüestió des d'un punt de vista ecològic són els estudiants”, hi afegeixen.

Per elaborar els records inspirats en aquesta flor única, han tingut l'assessorament del botànic Josep Maria Dacosta.

Són la cinquena i la sisena generacions al capdavant d'aquest negoci, que va néixer el 1882 amb un forn de terrissa. I asseguren que sempre han aposat pel producte local, elaborat a casa. De fet, no és el primer cop que Casa Rosa, situada al carrer Jonquera des del 1911, edita records turístics inspirats en el patrimoni cultural de Figueres. A la botiga es poden trobar, per exemple, caganers del capgròs Berruga i souvenirs de la fulla de figuera, del pastor i la sirena i de la flaona –un dolç típic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia