Política

Pujol aposta per seguir amb la pressió del procés

“L'única cosa que tenim és que la pressió que es faci des de Catalunya sigui potent, creixent, de llarga durada, pacífica, escrupolosament democràtica i molt respectuosa amb Espanya.” És la recepta de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per culminar el procés català. El plantejament, el va exposar ahir al vespre en una entrevista al programa Fem via, d'El Punt Avui Televisió.

En el decurs de la conversa, l'expresident va alertar del risc “de quedar-nos com estem” en un context en què des de les institucions de l'Estat hi ha una clara voluntat que Catalunya “vagi quedant ofegada” i “comprimida” pel que fa a les finances, però també a la llengua, a la cultura i a les competències que li són pròpies. El perill del que va definir com a residualització “fa que hàgim de reaccionar”, va sentenciar.

Pujol es va mostrar molt escèptic sobre la possibilitat d'una tercera via que possibilités l'encaix de Catalunya dins l'Estat espanyol i va defensar la necessitat d'una consulta. “El campió de la tercera via he estat jo”, va proclamar. “M'he fet un tip de dir que la independència no és el camí”, va afegir. Durant anys, el compromís de Catalunya perquè l'Estat anés bé –va relatar l'expresident– va funcionar, però a partir de l'any 2001 o 2002 “tot el que havia evolucionat positivament es va anar espatllant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia