Ciència

ciència

Lluna de sang a Amèrica

El continent observa durant 80 minuts l'eclipsi que tenyeix el satèl·lit de vermell

El fenomen es podrà veure a Europa el 28 de setembre del 2015

El continent americà va poder gaudir ahir a la nit de 80 minuts de l'eclipsi total de Lluna que va tenyir el satèl·lit de vermell. El fenomen es produeix quan hi ha un alineament entre el Sol, la Lluna i la Terra que fa que l'ombra de l'astre es projecti sobre la lluna plena, primer de manera parcial i, després, eclipsant-la del tot. El color vermell o ataronjat es percep gràcies al fet que l'atmosfera terrestre actua com un filtre lumínic que impedeix la projecció dels seus tons blaus.

Aquest fenomen es produirà cada sis mesos fins d'aquí a un any i mig. A la Unió Europea, l'anomenada lluna vermella o lluna de sang només s'ha pogut veure des de les Illes Canàries, però només en la primera fase, durant uns quaranta minuts. Segons els científics, els tres primers eclipsis es veuran des d'Amèrica i Oceania i l'últim, previst per al 28 de setembre del 2015, serà perfectament visible a tot Europa. 

Tradicionalment, els eclipsis, especialment si afecten el Sol, s'han interpretat com a auguris de mala fortuna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia