Administracions

administracions

Línia d'ajuts de nou milions de la Diputació als municipis

Els 163 pobles de menys de 2.000 habitants tindran un màxim de 20.176 euros i per a Girona el límit és de mig milió

Els 5,3 milions restants es repartiran en funció de població i ingressos

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat destinar 9,1 milions d'euros de superàvit de l'ens a ajuts per a inversions “financerament sostenibles” als 221 municipis de la demarcació. Segons les bases d'aquesta línia d'ajuts, a cada ajuntament dels municipis de menys de 2.000 habitants (són 163) se li assignarà una subvenció màxima de 20.176 euros. A l'Ajuntament de Girona se li assignarà una subvenció màxima de 514.150 euros i la resta d'ajuntaments s'hauran de repartir els 5,3 milions restants, distribuïts, el 70 %, en funció de la població de cada municipi i, el 30 %, d'acord amb els ingressos ordinaris liquidats en el període 2009-2011.

Es podrà presentar una única sol·licitud per ajuntament, que podrà tenir fins a quatre actuacions subvencionables. El termini màxim per a l'adjudicació és el 15 de desembre del 2014 i el termini per a l'execució i justificació és el 30 de novembre del 2015. El vicepresident Xavier Soy va remarcar la necessitat de complir els terminis, ja que no fer-ho “voldria dir perdre la subvenció”. El president, Joan Giraut (CiU), va afirmar que és una molt bona notícia “perquè representarà posar a licitació obra pública”, amb l'impacte que tindrà per a petites i mitjanes empreses. “Forma part d'una voluntat política i de poder donar sortida a aquest romanent i que els diners vagin a les parts més sensibles dels ajuntaments”, va dir. Lluís Sais (ERC) va dir que és una “molt bona notícia” per les dificultats que tenen els ajuntaments. El pla inclou tot tipus d'actuacions, com ara vies públiques, sanejament, abastament i distribució d'aigües, residus i enllumenat públic.

LA FRASE

Es tracta de donar sortida a aquest romanent i que els diners vagin a les parts més sensibles dels ajuntaments
Joan Giraut

Desestimades les al·legacions de Clúster Èxit

D'altra banda, el ple va desestimar les al·legacions del recurs de reposició interposat per l'associació Clúster Èxit Girona contra l'acord del ple del 23 de desembre del 2013 en què s'aprovava definitivament la implantació dels serveis socials i l'adhesió de la Diputació al Consorci d'Acció Social de Catalunya.

Es van desestimar íntegrament les al·legacions amb els vots a favor de CiU i ERC i l'abstenció del PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia