Societat

Gentada en l'entrega del penó dels Manaies a Girona

Centenars de gironins van complir amb la tradició d'acompanyar els armats fins a l'entrega de l'estendard de la confraria

Josep Maria Carmaniu rep amb “gran honor” el reconeixement

Els ciutadans gironins no van faltar a la cita, i centenars van complir amb la tradició d'acompanyar els Manaies en l'entrega del penó el dimecres sant. L'inici del recorregut des de l'església de Sant Lluc –el castrum dels Manaies– ja estava ple de gent distribuïda per la baixada de Sant Feliu i en tot el recorregut pel Barri Vell. Les aglomeracions més importants es van produir, com ja és habitual, al voltant de la plaça del Vi, on els armats van fer-hi la tradicional figura de l'estrella.

El ritme harmònic de les llances repicant el terra van ressonar davant de l'ajuntament de Girona i els flaixos de desenes de màquines van captivar un moment de la desfilada dels Manaies ahir al vespre. Des d'aquí es van dirigir cap a la plaça Catalunya i el carrer de la Rutlla fins arribar a la casa del penoner d'aquest 2014 dels Manaies, a l'encreuament amb el carrer de la Creu.

Josep Maria Carmaniu, amb bona part de la famílies i amics, va esperar l'arribada dels Manaies i que el president, Narcís Reixach, li entregués el penó que guardarà fins demà a les hores prèvies a la processó del Sant Enterrament. Carmaniu va admetre, en rebre el penó, que “per a un manaia de soca-rel rebre aquest reconeixement és un autèntic zenit”. A més, va afegir que ell, que durant molts anys ha estat “manaia de picar”, rebre el penó a casa “és una satisfacció i un honor”: “Aquest dia quedarà gravat tota la vida amb lletres d'or”, va dir. En l'entrega feta pels responsables de la confraria també hi va ser present, com ja és tradicional, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, així com representants municipals encapçalats per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. El penó es pot veure al sisè pis del carrer de la Rutlla, cantonada amb el de la Creu.

LA FRASE

És una satisfacció i un honor. Aquest dia quedarà gravat per tota la meva vida amb lletres d'or
Josep Maria Carmaniu
Pendonista dels manaies 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia