Urbanisme

URBANISME

ICV de Lloret proposa més usos per a les masies catalogades

Ha plantejat que s'hi puguin instal·lar activitats artístiques, de restauració i lleure

El grup d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Lloret de Mar ha plantejat a l'equip de govern (CiU i ERC) que a les masies catalogades del municipi s'hi pugui permetre la instal·lació d'activitats “d'educació en el lleure, artesanals, artístiques o de restauració”. Pel regidor d'ICV-EUiA a Lloret, Francisco Javier Rodríguez Pacios, vist el canvi legislatiu que ha fet la Generalitat, en el sentit de permetre aquest tipus d'activitat (en aquests moments només es poden destinar a habitatge familiar o establiment de turisme rural), seria “interessant i convenient” fer una modificació del POUM per permetre els usos anteriorment descrits a les masies catalogades en el POUM de l'any 2007”, per poder diversificar l'oferta turística. De fet, Pacios ja va traslladar aquesta petició al regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez (CiU), que va explicar que veu amb bons ulls la iniciativa.

Al POUM de Lloret de Mar hi ha 22 masies catalogades que estan en sòl no urbanitzable. Per Pacios, a part d'interès turístic, permetre altres usos contribuiria a mantenir la finca que envolta la masia neta, i la conservació dels camins forestals. “Amb la destinació d'aquests usos a les masies existents al nostre municipi aconseguiríem oferir un tipus d'establiment que no hi ha al nostre terme municipal, fomentar l'ocupació i que determinats espais naturals siguin cuidats contínuament”, exposa.

Malgrat tot, segons Pacios, moltes de les cases, que gairebé en la seva totalitat són de propietat privada (n'hi ha una de municipal) estan en molt mal estat. De les 22 que hi ha, calcula que aproximadament 7 es podrien utilitzar per instal·lar serveis d'aquest tipus. “Em sembla molt bé, no posaré pals a les rodes a poder diversificar l'oferta turística i donar més serveis a la població. Es tracta d'una bona iniciativa, però també n'hem de parlar amb els tècnics”, va argumentar Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia