cultura

Arriba la tercera edició del festival A Cappella, que comença demà amb l'actuació dels mítics The Swingle Singers

Les millors formacions de música ‘a cappella', a Girona

Més enllà dels patis i de les flors, una de les cites ineludibles d'aquests dies és el festival internacional Girona A Cappella. Des de fa dos anys, paral·lelament a l'esdeveniment multitudinari de Temps de Flors, se celebra aquesta proposta musical lligada a la modalitat d'a cappella, que ja en la seva segona edició es va consolidar amb prop de 10.000 espectadors.

Girona, doncs, tornarà a ser l'epicentre de la música vocal amb la celebració de la tercera edició de l'A Cappella, que comença demà i dura fins al 18 de maig. Com a cap de cartell es presenta la llegendària formació londinenca The Swingle Singers, guanyadors de cinc premis Grammy, que actuarà per primera vegada a Girona. El concert tindrà lloc demà a l'Auditori (a les 21 h) i s'inclou dins la gira de celebració del seu 50è aniversari. El seu ampli repertori abraça el pop, el rock, el jazz, la música llatina i la clàssica, tot amb l'inimitable so swingle.

A l'escenari de la plaça de la Independència també hi actuaran altres grups destacats de l'escena internacional, com són el sextet cubà Vocal Sampling –nominats als Grammy llatins–, els romanesos Jazzappella, els israelians Carmel A Cappella, els italians Mezzotono i els també cubans Vocal Tempo, guanyadors de la segona edició del programa Factor X l'any 2008.

La programació també inclou altres formacions catalanes com ara The Hanfris Quartet, una revelació del gènere barbershop en l'àmbit europeu; La Cava dels Sons, amb un trencador espectacle multidisciplinari que combina música vocal, teatre i titelles per a adults; les provocadores Coda; les més de 50 veus de Tutti Veus i els Òpera Prima.

Producció pròpia

Aquests últims són l'aposta del festival, que, a través d'una producció pròpia, vol oferir una plataforma per a formacions emergents del gènere. Sota el títol Nus, la soprano Elena Martinell, la mezzosoprano Susanna del Saz, el tenor Giorgio Elmo i el baríton Lucas Groppo oferiran una original revisió de conegudes àries d'òpera.

També de casa nostra, destaquen els concerts que oferiran Les Síxters, els cors infantils i juvenils de l'Aula Musical i el Cor de la UdG. A la Casa de Cultura, Les Síxters presentaran el seu espectacle Eclèctiques, un muntatge en format concert on aquest sextet gironí combina clàssics de sempre i temes originals d'autors com per exemple Eduard Iniesta, Jordi Molina, Xavi Molina i Glòria Garcés, escrits i arranjats especialment per a aquest espectacle.

Els escenaris

Girona A Cappella Festival aposta per la complicitat amb Temps de Flors i aprofita aquest esdeveniment multitudinari per entrar en els circuits de l'exposició i facilitar la participació del públic. Un dels punts amb més afluència i pas obligat de totes les rutes és la plaça de la Independència, que, un any més, és l'escenari principal del festival, on se celebraran les actuacions, totes gratuïtes. D'altra banda, l'A Cappella també ha programat una actuació a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura i, per primer cop, a l'Auditori de Girona, amb l'únic concert de pagament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia