Política

Terricabras recorda que només Navarro creu en el federalisme espanyol

El candidat d'ERC defensa, per contra, que el federalisme sí que és possible a Europa

Proposa crear més llocs de funcionaris per frenar l'atur juvenil

Federalisme europeu, sí; federalisme espanyol, no. Aquest és un dels missatges que ahir va llançar el candidat d'ERC-NECat, Josep-Maria Terricabras, en un acte organitzat per les JERC a Barcelona. El republicà va subratllar que el projecte federalista espanyol és “impossible” i només el vol Pere Navarro, mentre que l'europeu sí que té futur. La idea consisteix a crear un estat independent que formi part d'una Europa federal en igualtat de condicions amb la resta de membres de la UE.

Seguidament va animar els joves a ser “crítics” i a potenciar les causes dels que més pateixen per convertir-les en guanyadores. “Qui és l'idiota que defensa causes perdudes?”, es va preguntar sense aclarir si es referia al líder socialista, a qui havia mencionat feia poc, o a ningú en concret.

El cap de llista va presentar algunes de les seves propostes per frenar l'atur juvenil. Una de les més destacades és augmentar el nombre de funcionaris a Catalunya per tal de construir una administració més àgil. Terricabras va lamentar que al país només hi hagi 1 “servidor públic” per cada 28 ciutadans, mentre que a Alemanya o a la resta de l'Estat espanyol la ràtio sigui d'1 per 18. “Cal jovent que puguin treballar fent un govern obert, o iniciant campanyes de servei i d'informació al públic”, va afegir-hi. En aquest context va denunciar que cada mes 400 joves catalans marxen a l'estranger per buscar només oportunitats.

També va indicar la necessitat que es facin més polítiques educatives per aturar l'abandonament escolar i que s'implantin mesures fiscals per ajudar els emprenedors.

LES FRASES DE TERRICABRAS

El federalisme europeu és possible. L'altre, l'espanyol, no sabem què és i ningú no el vol. Bé, només en Pere Navarro
Defensem les causes dels que més pateixen per convertir-les en guanyadores. Qui és l'idiota que defensa les causes perdudes?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia