Societat

Els ocupants de Can Vies i l'Ajuntament de Barcelona trenquen negociacions

El districte de Sants manté la proposta per reallotjar-los però sense acceptar suspendre l'ordre de desallotjament, que és el que demana el centre social

El futur del centre social autogestionat de Can Vies, a Sants, penja d'un fil. I també la sortida pactada a l'actual atzucac: abans-d'ahir, l'Ajuntament de Barcelona i les entitats de Can Vies es van tornar a reunir, i la trobada sols va servir per donar per trencades les converses. Si bé l'Ajuntament no en va voler fer cap valoració i es va remetre a la compareixença del regidor de Sants, Jordi Martí, la setmana passada, en què defensava una proposta municipal de sortida, sí que des de Can Vies confirmen l'embarrancament. No hi ha data per a cap nova trobada.

Segons membres de Can Vies, en la reunió van constatar que es troben en un “bucle”. D'una banda, l'Ajuntament manté la seva “última oferta” a Can Vies, que consisteix en la sortida dels ocupes i el seu reallotjament mentre hi fan obres i pacten un conveni sobre l'ús que n'haurien de fer les entitats de Can Vies i d'altres del barri. Els ocupants de Can Vies, per la seva banda, posen una condició per negociar sense pressió: que el consistori faci suspendre de manera indefinida l'ordre de desallotjament, que expira el proper 31 de maig. “Es va donar per acabat el diàleg amb l'Ajuntament, que va dir clarament que començava una altra fase”, van apuntar membres de Can Vies. Passades les eleccions europees, temen que el desallotjament sigui qüestió de dies.

LA DATA

31.5.2014
Límit
fixat per executar l'ordre de desallotjament dictada pel Tribunal Suprem

LA XIFRA

17
anys
fa que l'edifici de Can Vies, a tocar del calaix de Sants, va ser ocupat.

Incident a l'interior del districte

Un grup d'unes 15 persones va fer ahir al matí una acció de protesta simbòlica en suport del centre social autogestionat de Can Vies, entrant i seient a l'interior de l'edifici del districte de Sants. Segons fonts de la Guàrdia Urbana, després d'uns tres quarts d'hora, el col·lectiu va abandonar pel seu propi peu l'edifici del districte. Membres de Can Vies, en canvi, van explicar que els havien fet sortir a cops. Les entitats ocupants de Can Vies i els diversos col·lectius que els donen suport faran, en els propers dies, més accions de protesta per donar a conèixer les seves reivindicacions i es preparen per la possibilitat que es produeixi un desallotjament aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia