Serveis

Rodalies de Tarragona fins a l'Hospitalet de l'Infant

Territori allargarà a partir de mitjan juny el recorregut de la línia entre l'Arboç i la costa del Baix Camp

El govern anuncia la posada en marxa de la integració tarifària a partir del 16 de juny

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha respost a les demandes fetes pels municipis de la Costa Daurada i, a partir de mitjan juny, farà arribar el servei de rodalies del Camp de Tarragona fins a l'Hospitalet de l'Infant. D'aquesta manera, la línia RT2, que fins ara enllaça l'Arboç amb Cambrils, s'allargarà i farà parada també a Mont-roig del Camp. Amb aquest canvi, quedarà connectat sense transbords l'interior del Baix Penedès amb la costa del Tarragonès i el Baix Camp. El canvi de recorregut anirà acompanyat, a més, d'un increment de les freqüències de l'RT2 durant el cap de setmana.

El servei de rodalies del Camp de Tarragona està en funcionament des del 22 de març amb dues línies, l'RT1, entre Tarragona i Reus, amb 55 freqüències al dia –el que suposa un tren cada 30 minuts en hora punta–, i l'RT2, amb cinc expedicions per sentit al dia. Vila va celebrar aquests canvis perquè “milloraran” un servei que ha tingut una “bona rebuda” a les comarques del Camp de Tarragona, segons declaracions recollides per l'ACN.

Els usuaris de rodalies de Tarragona també podran beneficiar-se, a partir del 16 de juny, de l'esperada integració tarifària, que permetrà un estalvi d'entre un 16% i un 68% del preu dels bitllets, depenent del recorregut i la freqüència d'ús que es faci del transport públic. L'ús dels bitllets integrats, que ja funcionen en la resta de transports públics del Camp, s'implantarà de manera progressiva i a tots els municipis on arriba el servei de rodalies.

L'Ebre se sent insultat

El conseller, però, no es va referir ahir ala demanda feta dijous passat per la Plataforma Trens Dignes, que va reclamar que la xarxa s'allargui fins a les Terres de l'Ebre. La mateixa plataforma va respondre ahir considerant “un insult i una falta de respecte” que s'hagin obviat les seves peticions, i sobretot quan s'han presentat unes millores que, segons afirma, demostren la “viabilitat” de la seva proposta (el recorregut de l'RT2 queda ara a una estació de distància de les Terres de l'Ebre). Trens Dignes va reclamar una reunió urgent amb el director de Mobilitat, Ricard Font, i l'aplicació de la integració tarifària a l'Ebre.

Millores també a la xarxa de Girona

La línia RG1, que uneix l'Alt Empordà amb el Maresme passant per Girona, millorarà el seu servei durant el cap de setmana a partir de mitjan juny. En concret, dissabte i diumenge hi haurà sis expedicions més (tres per sentit), i vuit dels trens que ara acaben recorregut a Figueres arribaran fins a Portbou. La integració tarifària, però, haurà d'esperar fins al setembre. Vila també va anunciar sis expedicions més a l'R1 entre Barcelona i Calella, al Maresme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia