Mircea Lucescu

Entrenador del Xakhtar

«Txigrinski serà millor central que Vidic, segur»

SUPERCOPA
«Ja he dit al president del club que no anirem a fer turisme a Mònaco»
TXIGRINSKI
«És un jugador molt tranquil, que sap jugar sota pressió. Un home molt complet»
ibrahimovic
«És un d'aquells homes que fa gols sempre, que s'adapta bé. Un davanter modern»

—En primer lloc, com es troba?

—«Bé, ja estic bé. Vaig tenir un principi d'atac de cor, ja se sap que el futbol és un món dur. Però estic bé i no m'he desconnectat en cap moment de l'equip. Fins i tot, m'han donat premis a l'hospital!»

—Premis?

—«Sí, un d'honorífic de la federació d'Ucraïna, pels mèrits fets com a entrenador del Xakhtar.»

—Quan el Barça va guanyar amb polèmica a Donetsk el curs passat, de ben segur que no s'esperava que els seus camins es retrobarien a Mònaco aquest agost...

—«No, el destí ha estat entremaliat. Aquell triomf ens va fer mal, perquè el nostre objectiu era continuar endavant en la lliga de campions, però fixa't que es va donar la casualitat que, en caure, vam poder guanyar la copa de la UEFA contra el Werder, i això va ser molt especial per a tothom.»

—A Barcelona encara el recordem cridant «vergonya» a la fi del partit, acusant el Barça...

—«Sí? Sóc visceral, i allò va ser trist, perquè el temps va demostrar que el Barça no necessita guanyar partits així, amb males arts, sense adonar-se que hi havia un home lesionat. Bé, és passat, queda endarrere, vull pensar que el jugador va cometre una errada dins de la gespa perquè era jove, perquè el partit estava en un moment complicat, però ja està tot oblidat.»

—Ara tenim un nou serial, una nova polèmica amb el Barça, per Txigrinski...

—«El Barça el vol, perquè és un gran jugador, i nosaltres volem continuar disfrutant dels seus serveis. Cap polèmica, coses del futbol. El jugador té un preu, és feliç quan sap que el Barça el desitja, i si el Barça paga, marxarà, tot normal.»

—Fa unes setmanes va declarar a la ràdio catalana COM Ràdio que el jugador li havia demanat marxar...

—«Sí, i és normal. És el Barça qui et desitja. Jo he estat jugador abans que entrenador, sé el que significa que un equip gran et busqui, les ganes que tens de marxar. El jugador se'n mor de ganes i, si en paga el preu, el Barça s'endurà un central fantàstic.»

—Com és Txigrinski?

—«Crec que serà un dels millors defenses d'Europa. Ara pocs el coneixen, perquè Ucraïna no va jugar l'Eurocopa i perquè aquesta és una lliga poc seguida, però pocs coneixien Vidic quan era a Rússia, i ja era bo. Txigrinski serà millor que Vidic, és més jove, i ja té molta experiència.»

—Però, futbolísticament, com és?

—«És un jugador molt tranquil, que sap jugar sota pressió, que fa temps que sap què és jugar la Champions i amb la selecció. Tècnicament és bo, aguanta bé el joc físic. Un central molt complet, que s'adaptaria bé al joc del Barça, ja que dóna sortida a la pilota.»

—Realment val més de 25 milions d'euros?

—«Sí, els val. A més, aquest és el preu que ha posat el club, perquè és una peça clau en el nostre equip. No el regalarem, és normal.»

—El seu equip no ha començat bé la temporada, en ser eliminat en la prèvia de la Champions...

—«Va veure el partit amb el Timisoara? Dues ocasions, dos gols seus, va ser mala sort. Fa mal tenir un mal partit en aquesta eliminatòria, però l'equip està bé, està fent un bon futbol, genera ocasions, i l'inici de la temporada en la resta de competicions ha estat l'òptim.»

—Parlem de la supercopa. El Barça és favorit?

—«És el campió de la lliga de campions. Ara mateix és el millor equip del món, però serà un partit igualat en el qual tindrem possibilitats. L'any passat ells van patir a Donetsk i nosaltres els vam guanyar a Barcelona. Crec que tenim un estil de joc força similar, m'agrada Guardiola, és molt atrevit. Nosaltres som semblants, i ja he dit al president del club que no anem a Mònaco per fer de turistes.»

—Vostè ja sap què és guanyar una supercopa d'Europa derrotant un equip que havia guanyat la lliga de campions, com va fer el 2000 amb el Galatasaray, contra el Madrid...

—«Sí, una bona final. I l'any passat el Zenit també va guanyar el Manchester United, i crec recordar el triomf del Sevilla. En aquests partits no hi ha favorits. Estem al 50%. Volem guanyar per poder estrenar el nou estadi del club, que és una joia, aquest cap de setmana amb la copa.»

—I la final contra el Madrid, com la recorda?

—«Jo havia acabat d'arribar, perquè Fatih Terim havia marxat al Milan, i Jardel, que l'havia fitxat jo, va fer un gran partit. Va ser una gran alegria, perquè aquell Madrid, com aquest Barça, tenia grans jugadors.»

—Què li fa por del Barça?

—«És un conjunt que sap jugar com a equip, però que individualment també et fa mal, té grans jugadors.»

—Vostè, que coneix molt el futbol italià, en el qual va passar molts anys, com veu l'arribada d'Ibrahimovic al Barça?

—«Un gran fitxatge, farà molts gols en la lliga espanyola, segur. És un d'aquells homes que fa gols sempre, que s'adapta bé. Un davanter modern, amb experiència, sang freda, que et pot marcar des de qualsevol posició.»


entRevista a MIRCEA LUCESCU.

Entrenador del Xakhtar de Donetsk

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.