Política

El ple de Lloret fa viable la zona del camí del cementiri

Tots els grups excepte el Millor, que es va abstenir, i ICV-EUiA, que hi va votar en contra, van aprovar la modificació del POUM que ha de permetre tirar endavant aquesta zona, encallada des de fa molts anys

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir inicialment una modificació del POUM per fer viable la zona del camí del cementiri, que no s'ha acabat de desenvolupar mai i que passarà a dir-se la zona del torrent del Mal Compàs. “Quan es va fer el pla general aquest pla parcial era més gran, però la comissió d'urbanisme llavors el va fer més petit i a la pràctica això el feia inviable”, va dir ahir el regidor de Territori, Jordi Martínez. Els terrenys d'aquesta zona –que originàriament eren d'aproximadament 14.000 metres quadrats– pertanyen a cinc propietaris, tres dels quals van presentar una proposta a l'Ajuntament per fer viable el desenvolupament del sector. “Entre aquests tres propietaris sumen el 89% dels terrenys”, va afirmar Martínez. La proposta de modificació va ser aprovada per tots els grups excepte ICV-EUiA, que hi va votar en contra, i el Millor, que va abstenir-se tot i considerar que és una bona proposta en espera, segons va dir el portaveu del grup, Marc Fuertes, de conèixer l'opinió dels altres dos propietaris.

Un segon cementiri

En aquesta zona, on l'Ajuntament planifica un segon cementiri, un dels equipaments privats que hi ha interès a instal·lar, segons es va explicar ahir en el ple, és un crematori o tanatori. Segons els canvis que han presentat els propietaris, la zona verda que es projectava a la zona passarà a primera línia (al costat de la carretera), en segon terme, però visible des de la carretera, hi haurà la zona industrial (on hi hauria el tanatori o crematori) i, més endins, la zona d'equipaments (que incrementen la superfície en 1.600 metres quadrats), on hi hauria el parc de bombers. Això permetrà, segons va dir l'alcalde, Romà Codina (CiU), que amb els terrenys on hi ha el parc de bombers ara, que són de la Generalitat, es pogués fer una permuta i el consistori recuperaria uns terrenys “molt cèntrics”. Codina va explicar que hi ha hagut “contactes entre propietaris” per parlar d'un futur tanatori, però que no és segur que tiri endavant.

LA XIFRA

1.600
metres quadrats
és el que es guanyarà per a equipaments amb la modificació del pla del camí del cementiri.

Moció contra Valls i, també, Fuertes

El ple de l'Ajuntament de Lloret va acabar aprovant ahir una moció del Millor amb una esmena incorporada d'ICV-EUiA que no pot fer complir. El principal grup de l'oposició demanava, per quarta vegada en aquest mandat, la dimissió de Josep Valls, regidor de CiU imputat en el cas Clotilde. I en el cas que no dimitís (atès que és una decisió que només pot prendre Valls), que l'alcalde li retirés el vot i li impedís la presència en les juntes de govern local i, per tant, “l'assignació de 950 dels 1.720 euros que percep cada mes sense tenir cap delegació de responsabilitat”. L'esmena del regidor d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, va incloure en la proposta de dimissió ”tots els regidors que hagin fet regals” a regidors i càrrecs de l'administració quan regentaven negocis, ja que ho considera, també, corrupció. L'esmena va servir per recordar que Fuertes (com va admetre ell mateix) regalava caixes de cava a polítics de Girona i Lloret quan tenia el trenet turístic. Durant la discussió de la moció, Josep Valls va sortir del ple i ja no hi va tornar a entrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia