Societat

Reivindicació de la feina dels centres oberts

Els treballadors de més de dos-cents centres oberts que atenen uns 8.000 infants i joves vulnerables fora de l'horari escolar van sortir ahir al carrer per reivindicar el seu paper en la lluita contra l'exclusió social i per combatre les desigualtats. Amb el lema Centre obert: obrint portes a les oportunitats, van fer algunes de les activitats habituals, com ara manualitats i jocs tradicionals, a les places de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besós.

La Federació d'Entitats d'Atenció i Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia), formada per noranta entitats que atenen més de 100.000 infants, va reclamar a les administracions que inverteixin en els serveis d'atenció a la infància. Mentre que els països de la Unió Europea destinen a polítiques socials d'infància i família un 2,2% del PIB, a Catalunya, la inversió és del 0,9%, i a l'Estat, de l'1,4%.

És el segon cop que els centres oberts destinen una jornada a fer visible la seva feina preventiva. A través de programes de reforç escolar, educació per a la salut, educació en valors, suport i acompanyament familiar, aquests centres donen suport als menors de famílies sense recursos. Els últims anys, a més, ofereixen berenar, i en alguns casos fins i tot esmorzar, perquè s'ha detectat que molts infants no tenen cobertes les necessitats alimentàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia