Societat

Som Escola veu en l'ordre del TSJC una espasa de Dàmocles

Crida a la comunitat educativa perquè el dia 14 participi massivament en la cercavila de Barcelona

L'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que cinc escoles catalanes hauran de fer, a partir del 2 de juny, un 25% de les classes en castellà “pesa sobre els caps” del conjunt de la comunitat educativa “com l'espasa de Dàmocles”. Així va manifestar-ho ahir Dolors Reig, portaveu de l'associació d'Amics per la Unesco de Girona, amb motiu de la presentació, per part de Som Escola Girona, dels aspectes organitzatius de l'acte reivindicatiu previst pel 14 de juny a Barcelona. Els representants del sindicat majoritari, Ustec-STES, de la Fapac, de la UGT i dels Moviments de Renovació Pedagògica van expressar el seu rebuig a l'ordre del TSJC i esperen que el Departament d'Ensenyament agafi les regnes d'aquesta batalla i doni instruccions clares als centres educatius sobre com actuar. “Esperem que la consellera Rigau estigui a l'altura de les circumstàncies i que no es faci ni un pas enrere en l'ensenyament del català”, va manifestar Jaume Paül, de la UGT.

De cara a la cercavila del dia 14, els representants de Som Escola Girona, entre els quals hi ha també Òmnium Cultural, van fer una crida a la participació i la implicació a la comunitat educativa de les comarques de Girona. “Animem tothom a participar a la cercavila perquè sigui molt nombrosa”, va afegir-hi Reig. I en aquest sentit, van explicar que es muntaran autocars que sortiran des de Girona a dos quarts de quatre de la tarda per anar fins a Barcelona. Les persones interessades a anar-hi podran comprar els tiquets a dos punts de venda: la llibreria Les Voltes de Girona i l'Estanc de Salt. Els tiquets costaran dotze euros per als adults i la meitat per als menors de dotze anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia