cultura

Ramon Erra guanya el Premi Vayreda d'Olot per l'obra ‘Far West gitano'

La poeta olotina Rosa Torrent es va endur el Teixidor de haikus en línia per ‘Il·lusionisme'

El guardó de novel·la juvenil va ser per al barceloní Jordi Ortiz

L'escriptor Ramon Erra va rebre dissabte, durant la festa dels Premis Literaris Ciutat d'Olot celebrada al Museu dels Sants, el 48è Premi Marià Vayreda de prosa narrativa, dotat amb 10.000 euros i la publicació de l'obra a Empúries, per Far West gitano. Ramon Erra, nascut a Vic el 1966 però establert al Lluçanès des de la infància, és llicenciat en ciències polítiques i professor de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Des de la publicació del seu primer llibre, La flor blanca de l'estramoni, el 2001, el mateix any que va guanyar el premi Rafael Cornellà dels Recull de Blanes per un retrat del novel·lista txec Bohumil Hrabal, s'ha convertit en un valor en alça de la nova literatura catalana. La seva primera novel·la, Desfent el nus del mocador, va rebre el premi Qwerty a l'autor revelació, i el 2011 va guanyar el Mercè Rodoreda amb el llibre de narracions La vida per rail.

Durant la festa de lliurament dels Ciutat d'Olot, presentada per l'actor Joan Massotkleiner, la poeta olotina Rosa Torrent va recollir el Joan Teixidor de haikus en línia, dotat amb 2.000 euros i la publicació a l'editorial Viena, per Il·lusionisme. Rosa Torrent (Olot, 1959), professora de l'institut Montsacopa, ja va guanyar el 2004 el Miquel de Palol dels Premis Literaris de Girona per Rosa del desert. Ha publicat també obres de bibliòfil, com ara el conte Peixos de colors (2005), i l'any passat va editar junt amb el fotògraf Pep Sau el llibre de haikus A casa.

El premi de novel·la juvenil, dotat amb 4.500 euros i la publicació a Llibres del Segle, va ser per a Jordi Ortiz (Barcelona, 1969), per Doble identitat. El jurat va recomanar l'edició d'una altra de les obres presentades per la seva qualitat, El dia del vaixell, de Muntsa Mimó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia