Política

Política

Previsions sobre el futur ple

Mals presagis per al PSC a Girona

Una enquesta feta pels mateixos socialistes deixaria el partit amb cinc regidors al ple

ERC tornaria amb quatre i C's podria entrar

No bufen bons vents per al PSC. Una enquesta feta per la mateixa formació pronostica que en les eleccions municipals del 2015 la formació obtindria cinc regidors, i perdria, doncs, dos dels regidors que té en l'actualitat. La consulta als ciutadans es va fer durant el mes de febrer, encara lluny de les eleccions europees i quan encara es desconeixia que l'actual portaveu, Pia Bosch, no concorreria a les primàries de la formació, i quan tot just s'intuïa que la primera secretària de l'agrupació, Sílvia Paneque, podria aspirar a ser cap de llista. Els cinc regidors serien el pitjor resultat de la formació des de la recuperació de la democràcia, i per a un partit que durant 32 anys va liderar el govern municipal.

Tot i això, el resultat del sondeig és només indicatiu perquè encara s'ha de veure si Bosch presenta llista a banda o, depenent del resultat de les primàries, quin serà el moviment d'Avancem, que té com a cap visible a la ciutat Glòria Plana, que també es presentarà a cap de llista. En tot cas, sembla que aquests moviments només podrien perjudicar més el grup municipal del PSC, ja que encara dispersaria més el vot socialista.

D'altra banda, l'enquesta confirmaria que el tomb històric aconseguit per CiU el 2011 es mantindria i que repetiria victòria, per bé que l'estudi indica que podria quedar amb un regidor menys i situar-se en els nou. Com ja era d'esperar, el sondeig sí que preveu el retorn amb força d'una formació com ERC, que contra pronòstic es va quedar sense representació en les últimes eleccions després de perdre de cop els quatre regidors que ara el sondeig indica que podria recuperar també d'una tacada, encapçalats per l'escriptora Maria Mercè Roca i aprofitant l'onada sobiranista actual. Un altre fet significatiu de l'enquesta és la possible entrada de Ciutadans al ple, esgarrapant un regidor al Partit Popular, que es quedaria amb dos o tres representants, segons el sondeig. La CUP, que va ser una de les sorpreses del 2011, es consolidaria, ja que mantindria entre dos i tres regidors, mentre que la coalició d'ICV-EUiA es quedaria amb un o dos regidors. Si es complissin els resultats del sondeig, s'obririen moltes possibilitats, ja que facilitaria un acord bilateral entre CiU i ERC per governar la ciutat, però al mateix temps la unió de les forces d'esquerres també podria formar un govern alternatiu, malgrat el que sembla que serà una victòria clara de CiU. Tothom, però, és conscient que l'enquesta és merament indicativa, ja que pot canviar com un mitjó depenent del desenllaç de la consulta i de les batalles intestines en el PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia