Societat

CONXITA VILLA

DIRECTORA DE LA XXV TROBADA EMPRESARIAL DEL PIRINEU

“El Pirineu també pot acollir grans actes”

La Trobada Empresarial del Pirineu celebra un quart de segle i reuneix avui i demà més de mig miler de participants

La cita pren la temperatura a l'empresariat

Avui i demà se celebra a la Seu d'Urgell la XXV edició de la Trobada Empresarial del Pirineu, una cita engegada per empresaris de Lleida i que reuneix cada any empresaris, directius, economistes i polítics per reflexionar sobre la situació de l'economia catalana i prendre'n la temperatura. Artur Mar demà, la ministra Ana Pastor avui i els economistes Xavier Sala i Martín i Gay de Liébana són alguns dels cap de cartell d'aquest any. La professora de la UdL Conxita Villar n'és la directora.

La Trobada arriba en un moment oportú: som al final del túnel o encara falta molt?
Sí, som en un moment crucial per a l'economia i per a Catalunya. I les trobades són una cita a on es pot palpar molt bé com ho veu la gent de l'empresa. I no només els grans empresaris. Els ponents són grans i petits empresaris, directius, gent de l'administració, professors universitaris, experts en economia.
Després de 25 anys, la trobada pirinenca es troba ja plenament consolidada?
Aquest any hi ha més de 600 inscrits, superem en un centenar els de l'any passat, tenim 17 hotels reservats entre la Seu i Andorra i altres llocs de la zona. Es tracta d'una cita que genera molt interès i serveix com a baròmetre de com respira l'empresariat i directius catalans. Cada any passem una enquesta entre els assistents, els hi preguntem si creuen que aquest any milloraran resultat, si incorporaran gent als seus equips o al contrari, etcètera. A veure com respiren en aquest.
El pessimisme dels darrers anys s'ha superat?
L'enquesta va rellevat el 2009 i el 2010 que aquell era el moment més profund de desànim i pessimisme. Però també de reacció i moviment: la gran majoria ens anunciava que buscaria la internacionalització del seu negoci perquè el mercat d'aquí no donava. Ara es veu ja un cert optimisme.
Què suposa per a la Seu i per al Pirineu?
Hi ha una incidència econòmica directa molt important, en hostaleria i restauració. Quan els empresaris de Lleida van decidir organitzar aquesta trobada al Pirineu van aconseguir tres coses importants i que han ajudat a consolidar l'esdeveniment any rere anys: Per un costat, apartes la gent del seu lloc treball, cosa que afavoreix el networking i que durant dos o tres dies s'estableixin relacions professionals noves. En segon lloc, demostres que no tot cal fer-ho a Barcelona, sinó que al Pirineu també es poden organitzar grans esdeveniments que li donen més vida econòmica. És un cop de mà al territori. I, per últim, malgrat que la logística és més complicada que en altres indrets, tot ho compensa la bellesa de l'entorn.

A les trobades anteriors hi han participat des d'assessors d'Angela Merkel a la monja Teresa Forcades. Quina és la línia editorial de l'acte?

Tot això ho van crear un grup d'empresaris i directius totalment divers. Aquesta pluralitat de la junta volem que es vegi també en els ponents. Tots els colors són bons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia