Política

El lideratge del PSC es manté sense candidats

Ballesteros, Ros, Collboni i Marín rebutgen postular-se per dirigir el partit i aposten per seguir treballant des dels ajuntaments de les seves ciutats

Reclamen celebrar un congrés extraordinari el més aviat possible

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, descarta optar a la primera secretaria del PSC i aposta per centrar-se en les municipals del 2015 per poder repetir com alcalde de Lleida quatre anys més. De la mateixa manera s'han pronunciat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el candidat per Barcelona, Jaume Collboni; i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.

Ros ha indicat que li va sorprendre la decisió de Pere Navarro de deixar la direcció del partit i ha reconegut la dificultat d'aquesta decisió, que “respecta”. Ros creu que el partit ha de fer “un procés de reflexió política” i pensa que el consell nacional de dissabte que ve ha de situar novament el partit com “el referent de les esquerres a Catalunya”.

Ros ha reiterat que la seva prioritat clara ara és “la ciutat de Lleida i les pròximes eleccions municipals del 2015”, a les quals ja ha manifestat el seu interès per presentar-se.

El primer secretari del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no es presentarà a primer secretari dels socialistes catalans. “La meva única passió és Tarragona i repetir com a alcalde”, ha sentenciat aquest dijous el batlle tarragoní. Tot i això, Ballesteros ha demanat celeritat en la celebració d'un congrés extraordinari per escollir la nova direcció perquè el partit disposi d'un interlocutor que defensi el seu posicionament davant el congrés del PSOE o el 9-N. A més, s'ha mostrat partidari que hi puguin votar “tots els militants”. Ballesteros ha lloat la tasca de Pere Navarro i ha destacat que, en la nova etapa, el PSC s'ha de postular com l'únic que té una solució “realitzable”, la via federal.

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i membre de l'executiva del PSC, Núria Marín, ha apostat aquest dijous perquè el partit faci un congrés extraordinari abans de l'agost i ha anunciat que no optarà al lideratge perquè la seva prioritat és el seu municipi.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, ha dit que allò desitjable seria un congrés el juliol malgrat ser el mateix mes que el PSOE celebra el seu: “Com més aviat puguem tancar aquests equips, idees i els canvis que calen, millor”.

Collboni ta,bçe ha descartat completament a postular-se per liderar el partit perquè està “compromès al 100%” amb Barcelona, malgrat que ha assegurat que contribuirà en la mesura del que sigui possible a aconseguir una direcció socialista forta.

En roda de premsa després de la renúncia del primer secretari, Pere Navarro, Collboni ha considerat que la nova direcció hauria de decidir-se abans de l'estiu i a través de l'elecció directa dels militants del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia