Política

ERC es presenta a Llançà amb una candidatura unitària amb ICV i Necat

Guillem Cusí encapçalarà una llista que fa un front comú d'esquerres i que inclourà independents d'Unió Llançanenca

Vol disputar l'alcaldia a CiU

Esquerra Republicana es presentarà a les eleccions municipals de l'any que ve a Llançà amb una candidatura unitària d'esquerres que inclourà ICV i Nova Esquerra Catalana (Necat), així com persones independents que formen part de la plataforma ciutadana Unió Llançanenca. Així ho va confirmar ahir Guillem Cusí, que serà el cap de llista d'aquest front comú pel qual han optat les esquerres a Llançà.

Segons va explicar Cusí –que actualment és regidor d'Unió Llançanenca–, l'objectiu de la candidatura unitària és “oferir una alternativa d'esquerres potent, obtenir un bon resultat i disputar l'alcaldia a CiU”. Cusí va avançar que ara per ara el que és segur és que ell mateix encapçalarà la candidatura i que ho farà sota el paraigua de la marca ERC-AM. Pel que fa a la resta de membres de la llista, Cusí assegura que “no hi ha res tancat” i que encara s'està negociant tant amb ICV com amb Necat.

Cusí situa el front comú arran de la col·laboració que hi ha hagut entre ERC, ICV i també el PSC –tots a l'oposició– durant aquest mandat. Tot i això, Cusí assegura: “No ens hem sentit còmodes amb algunes posicions de Francesc Guisset, del PSC, i no ha prosperat el pacte.”

La presentació de la candidatura unitària d'esquerres que encapçalarà Guillem Cusí es farà dissabte en un acte a la pineda del Port a les dotze del migdia, i arriba després que l'alcalde, Pere Vila, anunciés divendres passat que es presenta a la reelecció en una conferència que va fer a la Casa de Cultura amb el títol Llançà, present i futur.

LA FRASE

Ens presentem com a alternativa potent d'esquerres. La intenció és disputar l'alcaldia a CiU
Guillem Cusí
cap de llista d'erc-aM a llançà

LA DATA

21.06.14
es presentarà
públicament la candidatura de les esquerres a Llançà, en un acte a la pineda del Port a les 12 h.

Històrics del PSC podrien donar-hi suport

El cap de llista d'ERC-AM a les pròximes municipals a Llançà, Guillem Cusí, tampoc no ha descartat que la seva candidatura tingui el suport de membres del PSC històrics al municipi, dins les negociacions que s'estan duent a terme amb Necat, format en bona part per exsocialistes. En la presentació de dissabte també s'anunciarà la renúncia d'Anna Maria Pujol com a cap visible d'ICV. La substituirà Simon Calsina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia